ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γραφειοκρατική τρέλα στο ΤΣΑΥ: Χάθηκαν ένσημα γιατρών - απειλεί με μηνύσεις το ιατρικό σώμα

Γραφειοκρατική τρέλα στο ΤΣΑΥ: Χάθηκαν ένσημα γιατρών - απειλεί με μηνύσεις το ιατρικό σώμα

Σε μία ακόμη δίνη, γραφειοκρατική αυτή τη φορά βρίσκονται πολλοί γιατροί, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι έχουν χαθεί τα ένσημά τους, με το ΤΣΑΥ να αντιμετωπίζει βαρύτατες καταγγελίες από την πλευρά των ασφαλισμένων, για την απώλεια δημόσιων εγγράφων.

Οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού για τους υγειονομικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ζητά από τους ασφαλισμένους να ανακτήσουν πιστοποιητικά ηλικίας 20 και 40 ετών. Εάν αυτό, δεν αποτελεί μία ακόμη γραφειοκρατική τρέλα από την πλευρά του Δημοσίου, τότε τι άλλο μπορεί να αποτελεί;

Πολλοί ασφαλισμένοι, διαπιστώνουν την εκκρεμότητα που έχουν με το ΤΣΑΥ, όταν χρειαστούν κάποια θεώρηση ή και ασφαλιστική ενημερότητα. Οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ, τους καλούν να προσκομίσουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας τα οποία ενδέχεται να αφορούν αγροτικό, ή εργασία πριν από 20 έως και 40 χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει συμβεί κατά την μεταφορά του χειρόγραφου αρχείου σε ψηφιακή μορφή.

Οι γιατροί από την πλευρά τους, πνέουν μένεα, όπως είναι φυσικό και απειλούν με μηνύσεις για απώλεια δημοσίων εγγράφων. Την ίδιια ώρα, ο κ. Αντώνης Σελλιανάκης- πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)  στο οποίο ανήκει πλέον το ΤΣΑΥ, αναφέρει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Δεν αποκλείεται ότι με το πέρασμα των ετών και εξαιτίας του ότι το σύστημα βασιζόταν σε χειρόγραφα φακέλου, κάποια πιστοποιητικά να έχουν παραπέσει, ωστόσο δεν είναι αυτός ο κανόνας, καθώς πολλοί γιατροί ξεχνούν να φέρουν στο Ταμείο, το χαρτί από το αγροτικό ή από άλλη προϋπηρεσία, όπως αναφέρει. Επιπλέον, η προηγούμενη διοίκηση του ΕΤΑΑ, πήρε την απόφαση να τους ζητήσει επικαιροποίηση των φακέλων τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσα πιστοποιητικά δεν υπάρχουν. Την πολιτική αυτή στηρίζει και η παρούσα διοίκηση.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι και ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ γιατρός ενδοκρινολόγος κ. Γιάννης Μπασκόζος, προχώρησε την Τετάρτη σε καταγγελίες κατά του ΤΣΑΥ για τον λόγο αυτό. Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, το Ταμείο τον εμφανίζει ως ανασφάλιστο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πληρώνει ανελιπώς τις εισφορές του εδώ και 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόζος: Καταγγέλει το ΤΣΑΥ γιατί τον εμφανίζει ανασφάλιστο

BEST OF NETWORK

Κρούσματα σήμερα: 1.044 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 85 οι θάνατοι, στους 600 οι διασωληνωμένοι

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown

Κρούσματα σήμερα: 213 στη Θεσσαλονίκη, 255 στην Αττική - Ποιες περιοχές έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε στη Λάρισα - «Υπέροχέ μου άνθρωπε...»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Φοβήθηκα και πόνεσα πολύ» - Το «ευχαριστώ» και το μήνυμα για τον κορονοϊό

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Εξαφανίστηκε ο Τάκης Παπαχρήστου

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου

Σχολεία: Η απόφαση για το άνοιγμά τους και το σενάριο για κόψιμο των διακοπών των Χριστουγέννων

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Μάρκος Παζιώκης

Μαραντόνα: Παραδόθηκε ο υπάλληλος που έβγαλε… selfie με τη σoρό του

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η ασφυξία στις ΜΕΘ - Πόσες κλίνες είναι ελεύθερες στην Αττική

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και χιόνια; Η «πρόβλεψη» του Σάκη Αρναούτογλου