ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση & ατασθαλίες

Βαθιά το μαχαίρι στις υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει να βάλει τελικά η νέα κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα, ειδικά στο κομμάτι της υγείας, φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό.

ΕΟΠΥΥ: Εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση & ατασθαλίες

Τα νέα έρχονται από το μέτωπο του ΕΟΠΥΥ αυτή τη φορά, όπου στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται καταγγελία για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες στον Οργανισμό, σύμφωνα με το protothema. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καταγγελία αυτή προέβη η προϊσταμένη του Τμήματος Παροχών στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης.

Σε αναφορά της, η οποία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλου, η προϊσταμένη καταγγέλλει ότι κατά τη νοσηλεία ασφαλισμένων σε Παθολογικές, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης, οι ασθενείς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν, εκτός από τη συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ και επιπλέον ποσά από 300 έως 700 ευρώ για τα νοσήλια, κάτι που, όπως αποκαλύπτει, είναι παράνομο.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει ότι ορισμένες Παθολογικές ή Νευρολογικές Κλινικές λειτουργούν ως κλινικές χρόνιων παθήσεων, παρ' ότι δεν διαθέτουν τέτοιου είδους άδεια, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να πληρώνει νοσήλια χρόνιων παθήσεων προς όφελος της Κλινικής και σε βάρος του Δημοσίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, αποκαλύφθηκαν μια σειρά από αποκλίσεις στα τιμολόγια των κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ και υπερκοστολογήσεις φαρμάκων -σε μία περίπτωση έως και 100 φορές πάνω από την κανονική τιμή- σε δημόσιο νοσοκομείο. Στην καταγγελία αναφέρεται ακόμα ότι, ύστερα από πολυετείς οχλήσεις προς την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι καταγγελίες της δεν ερευνήθηκαν, αλλά -όπως υποστηρίζει- ελέγχθηκε πειθαρχικά η ίδια από το αρμόδιο συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με τη μορφή του κατεπείγοντος. Στην παραγγελία που έδωσε ζητά να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, όπως επίσης της συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς τον Ιανουάριο