ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ: Υποσχέσεις Κουρουμπλή, για πλήρη εξομοίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ

Την υπόσχεση ότι θα επιδιώξει να βρεθούν λύσεις πέραν της αποδοχής και του σεβασμού των όποιων δικαστικών αποφάσεων των γιατρών, στο πλαίσιο των προθέσεών του για στήριξη των δομών του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην συνάντηση που είχετην Πέμπτη, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ). Έτσι σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι δρομολογείται η πλήρης μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ.

ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ: Υποσχέσεις Κουρουμπλή, για πλήρη εξομοίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ

Παρών στην συνάντηση ήταν επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Ειδκκότερα, στον Υπουργό ετέθησαν τα εξής θέματα από την πλευρά των γιατρών :

1. Πλήρης (βαθμολογική & μισθολογική) εξομοίωση των γιατρών ΠΕΔΥ ΠΑΑ με τους γιατρούς ΕΣΥ.
2. Άμεση ενίσχυση του καταρρέοντος ΠΕΔΥ με αναλώσιμα ιατρικά & οδοντιατρικά υλικά και ενίσχυση των εργαστηρίων.
3. Ενδυνάμωση των Μονάδων με δυνατότητα επαναπρόσληψης των γιατρών που απολύθηκαν λόγω διαθεσιμότητας καθώς και των γιατρών που στήριξαν το σύστημα για αρκετά έτη με συμβάσεις έργου.
4. Δυνατότητα παραμονής των γιατρών που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις μέσω εξεύρεσης πολιτικής λύσης.
5. Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του πλαισίου για τον σχεδιασμό της ΠΦΥ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Προεδρείο στην εμπλοκή του θέματος της απαιτούμενης εκ μέρους του Υπουργείου τροπολογίας για αλλαγή διατάξεως του Ν.3232/04, προκειμένου να παρακαμφθεί η δυσχέρεια υπολογισμού της προϋπηρεσίας των γιατρών και συνεπώς του χρονοεπιδόματος, ως συστατικού καθορισμού του τελικού μισθού κλάδου ΕΣΥ.

Δεδομένου ότι φαίνεται να προκύπτουν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παρισταμένων υπηρεσιακών παραγόντων, επί πλέον δυσχέρειες, αποφασίσθηκε από κοινού με το Υπουργείο, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Υπουργείου, να συνεργασθούν άμεσα, προκειμένου να παρακαμφθούν τα πολλαπλά κωλύματα, ώστε να επιτευχθεί τελικά το ταχύτερο δυνατόν και η πλήρης μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ.

Εν τω μεταξύ από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, όπως αναφέρουν οι γιατροί, επανενεργοποιείται το site της Ομοσπονδίας www.poseypika.gr

Διαβάστε ακόμη:

Νέο στρατηγικό σχέδιο για την ΠΦΥ δια χειρός Ανδρέα Ξανθού