ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πρόστιμα - φωτιά σε γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν

Πρόστιμα συνολικού ύψους 255.000 ευρώ καθώς και προσωρινός αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση, με το αιτιολογικό της υπέρβασης της συνταγογράφησης, επιβλήθηκε σε γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόστιμα - φωτιά σε γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν

Οι συνολικά 68 γιατροί που ξεπέρασαν τα όρια της συνταγογράφησης κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, κλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ να παρέχουν γραπτές εξηγήσεις για την συνταγογραφική τους συμπεριφορά.

Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι γιατροί για σημαντικές υπερβάσεις στη συνταγογράφηση. Να σημειωθεί ότι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ισχύει πλαφόν συνταγογράφησης ανά μήνα και ανά ασθενή ανάλογα με την ιατρική ειδικότητα.

Συνολικά, από τους 68 γιατρούς, για τους 25 οι γραπτές εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και η διαδικασία συνεχίστηκε. Στους 25 γιατρούς αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης για χρονικό διάστημα 3 έως 6 μηνών. Παράλληλα, σε άλλους 21 γιατρούς, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 255.000 ευρώ από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ επιβλήθηκε και προσωρινός αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση, με το αιτιολογικό της υπέρβασης της συνταγογράφησης.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω από 1,5 δισ. το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ