ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πολύ πιο γραφειοκρατική η παραλαβή φαρμάκων για εξωσωματική, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Πολύ πιο περίπλοκο και γραφειοκρατικό, γίνεται το καθεστώς παραλαβής των φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού.

Πολύ πιο γραφειοκρατική η παραλαβή φαρμάκων για εξωσωματική, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Οργανισμού, εφεξής για την παραλαβή φαρμάκων για κάθε προσπάθεια εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής για πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης , οι ασφαλισμένοι θα προσκομίζουν επιπλέον στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ και μία ιατρική βεβαίωση από το κέντρο αναπαραγωγής στην οποία πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη προσπάθεια και στην οποία ο θεράπων γυναικολόγος ιατρός, θα βεβαιώνει ότι τα φάρμακα της προηγούμενης προσπάθειας έχουν χρησιμοποιηθεί.

Επίσης στην ίδια βεβαίωση, θα αναφέρει και το αποτέλεσμα της προηγούμενης προσπάθειας. Η βεβαίωση θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή του θεράποντος ιατρού.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρά στην κίνηση αυτή, διότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο επιστροφής φαρμάκων εξωσωματικής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένες, οι οποίες τελικά δεν τα χρησιμοποιούν.

Δείτε εδώ το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνονται όλοι πάροχοι υγείας εντός του μήνα - Συνάντηση Βλασταράκου & Κοντού

Η εξωσωματική μπορεί να απογειώσει τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα της κρίσης

Νέα έρευνα: Σχεδόν απίθανο να πετύχει η εξωσωματική μετά τα 44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ