ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ: 'Αμεση συνάντηση με Τσίπρα για να προλάβουμε την κατάρρευση της ΠΦΥ & κινητοποιήσεις

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ: 'Αμεση συνάντηση με Τσίπρα για να προλάβουμε την κατάρρευση της ΠΦΥ & κινητοποιήσεις

Για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, προειδοποιούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, σημειώνοντας, ότι «οι γιατροί-οδοντίατροι και όλοι οι εργαζόμενοι στηρίζουν το σύστημα με όλες τις δυνάμεις τους, ωστόσο η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαλύεται. Μετά τη ψήφιση δε, του Ν4238/14, που απέλυσε τους μισούς γιατρούς, οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες».

Η Μαζικότατη Γενική Συνέλευση της Κυριακής του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ Αττικής, έστειλε το μήνυμα ότι «ενωμένοι θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με κύριο άξονα τη βιωσιμότητα του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας». Ο Σύλλογος όμως την ίδια ώρα, διερρωτάται: «Το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα ή θα προχωρήσει σε κλείσιμο των δομών με εκχώρηση στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα βάση της μνημονιακής αξιολόγησης, αφήνοντας τις μονάδες να καταρρεύσουν;»

Η Συνέλευση της Κυριακής, απαίτησε:

1.Την κατάργηση του Ν.4238, όπως προεκλογικά δήλωνε το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.
2.Τη στήριξη των δημόσιων δομών της ΠΦΥ με άμεση χρηματοδότηση και άμεση κάλυψη όλων των αναγκών. Να μη κλείσει άλλη μονάδα, αλλά να επανδρωθούν άμεσα με προσωπικό.
3.Την πλήρη βαθμολογική και μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με αυτήν των γιατρών ΕΣΥ, με την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ομοίως την ένταξη των γιατρών χωρίς ειδικότητα ή με πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής. Την αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης για τη θέση του Διευθυντή στα 15 έτη.
4.Την πολιτική λύση για τους 1100 γιατρούς που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις.
5.Τη διατήρηση της προηγούμενης εργασιακής σχέσης για τους γιατρούς που το επιθυμούν, με δημιουργία προσωποπαγών θέσεων.
6. Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών και των γιατρών που επί χρόνια υπηρέτησαν στο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
7.Τη μισθοδοσία των γιατρών που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις και επαναπροσλήφθηκαν. Την άμεση πρόσληψη των γιατρών που έχουν θετική δικαστική απόφαση. Προειδοποιούμε τις ΔΥΠΕ για τις ευθύνες τους σε περίπτωση άρνησης.
8.Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών να δίνουν προοπτική μέχρι την πλήρη ένταξη τους στο σύστημα σε μόνιμες θέσεις.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί την Ομοσπονδία ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ να προχωρήσει σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενώ οι γιατροί, ζητούν  άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μέσω της Ομοσπονδίας, ώστε να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον της ΠΦΥ και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στη συγκέντρωση της Κυριακής, παραβρέθηκαν ή έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ .Μ . Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π κ .Ν. Πλατανησιώτης, η τ.Πρόεδρος ΙΣΠ& μέλος ΔΣ ΙΣΠ κυρία Β.Ανεμοδουρά, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ κ. Χ. Παπαγεωργόπουλος, το Μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Ν. Δέδες, ο Πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης κ. Σ. Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ Άργους κ .Π. Κωστάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ .Ε. Μπιλιράκης, το Μέλος της Γραμματείας Υγείας του Κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. κ .Γ. Ζαραφωνίτης.

BEST OF NETWORK

Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη Έφη

Φονικό στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε το καλάσνικοφ που «γάζωσαν» τον επιχειρηματία - Ποιο ήταν το θύμα

Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα ο 22χρονος - Τον κατήγγειλε και πέμπτη γυναίκα

Τουρκικά «τσαλίμια» από τον Οκτάι: Η Αίγυπτος σέβεται τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη

Σταμπουλίδης: «Τέλος» στις 14 Μαΐου για click away και click inside - Τι είπε για τα SMS

«Πατάει γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση - Προτεραιότητα τα εργασιακά

Νέα απόβαση Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη: Οι ΗΠΑ «φορτώνουν» με στρατό τα Βαλκάνια

Κρούσματα σήμερα: Πότε θα πέσουμε σε τριψήφιο αριθμό – Τι λένε Σαρηγιάννης, Δερμιτζάκης

Κορινθία: Από την ηλικία των 12 ετών κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας την κόρη του

Survivor Spoiler: Ο Τριαντάφυλλος κέρδισε ήδη το χρηματικό έπαθλο του νικητή – Δείτε πώς

Survivor: Αλλάζουν οι κανόνες, γίνεται ατομικό και μπαίνουν στο «παιχνίδι» οι κληρώσεις (vid)

Αγγλία: Τετράχρονος με πρόβλημα στην ομιλία έσωσε τη μητέρα του χάρη σε ένα αυτοκινητάκι