ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σε κινητοποιήσεις οι Φυσικοθεραπευτές για τον ΕΟΠΥΥ - Τέλος οι δωρεάν υπηρεσίες

Την έναρξη της πανελλαδικής αναστολής εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην τελευταία του συνεδρίασή του, ενώ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00, έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σε κινητοποιήσεις οι Φυσικοθεραπευτές για τον ΕΟΠΥΥ - Τέλος οι δωρεάν υπηρεσίες

Η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών θα τεθεί σε εφαρμογή, στην περίπτωση κατά την οποία αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας του Πανεληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου για:

1) την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων από τις δυο πλευρές για την ουσιαστική κατάργηση του clawback και των επιστροφών που στερούν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας,

2) την σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του.

Ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση! Φτάνει πια η ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών για 6 μήνες το χρόνο από τους Φυσικοθεραπευτές. Όποιο παραπεμπτικό εκτελείται να αποζημιώνεται, τονίζει ο Σύλλογος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τον κλάδο και τις κινήσεις του το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Στην δίνη της μετανάστευσης, του clawback και των ληξιπρόθεσμων οι φυσικοθεραπευτές