ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο από τους φαρμακοποιούς Θεσ/νίκης στον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές που καθυστερούν

Αγωγή κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την καθυστέρηση των πληρωμών του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Εξώδικο από τους φαρμακοποιούς Θεσ/νίκης στον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές που καθυστερούν

Να σημειωθεί, ότι το ποσό που διεκδικεί ο ΦΣΘ, ανέρχεται σε 2.348.655,38 ευρώ.

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με εξώδικο πρόσκληση που επέδωσε στον ΕΟΠΥΥ, τον καλεί να εξοφλήσει άμεσα το ποσό των 44.234 € που είχε επιδικασθεί σε βάρος του Ο.Π.Α.Δ., του οποίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι καθολικός διάδοχος. Το ποσό αυτό επιδικάσθηκε με την απόφαση 597/2010 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και αντιστοιχεί σε τόκους υπερημερίας από καθυστερημένη πληρωμή συνταγών που επιδίκασε το Δικαστήριο σε βάρος του ΟΠΑΔ. Ο ΟΠΑΔ άσκησε αναίρεση στο ΣτΕ, η οποία απορρίφθηκε και έτσι η απόφαση κατέστη αμετάκλητη.

Σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλήσει τα επιδικασθέντα ποσά σε διάστημα 15 ημερών από την επίδοση της εξωδίκου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων με βάση την ανωτέρω απόφαση, η οποία παρέχει στο Σύλλογο το δικαίωμα να επιδιώξει αναγκαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ.