ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Θετική δικαστική απόφαση για 42 γιατρούς ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ - Επιστρέφουν στις μονάδες

Να δυναμώσουν τις μονάδες του ΠΕΔΥ, μετά την θετική δικαστική απόφαση των 42 απολυμένων γιατρών της 3ης ΔΥΠΕ, καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ).

 

Θετική δικαστική απόφαση για 42 γιατρούς ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ - Επιστρέφουν στις μονάδες

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, «με την υπ’αριθμ 1314/2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η κύρια βάση της αγωγής, αναγνωρίστηκε η ακυρότητα της διαθεσιμότητας και της αυτοδίκαιης απόλυσης και η 3η ΥΠΕ υποχρεώνεται να απασχολεί τους ενάγοντες και να καταβάλει τις αποδοχές τους.

Καλούμε τους συναδέλφους με την επάνοδο τους να δυναμώσουν τις μονάδες.

Καλούμε και το Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων να παραλείψει την απαράδεκτη προϋπόθεση παραίτησης των γιατρών από όλες τις υπέρ αυτών εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις. Οι μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαλύονται καθημερινά από την υποστελέχωση.

Ο νόμος 4238 είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη χρονική συγκυρία, απορριπτέος. Η ενδυνάμωση των Μονάδων υγείας με ειδικευμένους επιστήμονες θα αναβαθμίσει τη λειτουργία τους. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές ισοπέδωσης και καταστροφής που άφησε πίσω του ο νόμος 4238/2014».

Την ανακοίνωση, υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) κ.κ. Π. Ψυχάρης και Α. Αποστολόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΣΥ των ελλείψεων, των εράνων και των δωρεών μέσα από τα μάτια της ΠΟΕΔΗΝ