ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Έξω από κάθε ηθική ο ΕΟΠΥΥ - Ζητά την αναγραφή στη συνταγή του προσδόκιμου επιβίωσης

ΙΣΑ: Έξω από κάθε ηθική ο ΕΟΠΥΥ - Ζητά την αναγραφή στη συνταγή του προσδόκιμου επιβίωσης

Την άμεση ενημέρωση από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για ένα πραγματικό παράδοξο όσο και πρωτοφανές ζήτημα, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας. Πρόκειται για «την αναγραφή στην συνταγή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης (;;;!!!)».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συγκεκριμένα, πληροφορήθηκε ότι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες που αφορούν σκευάσματα σοβαρών παθήσεων, όπως κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.

Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή.

«Είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του «απομένει» ελάχιστος χρόνος ζωής. Ο ΙΣΑ αναμένει τις άμεσες ενέργειες σας για το πρωτοφανές αυτό ζήτημα».

Εάν αποδειχθεί ότι τελικώς ισχύει η απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ, τότε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα, το οποίο εγείρει μείζονα ηθικά ζητήματα και δεν συνάδει με το μίνιμουμ της ευαισθησίας που οφείλει να έχει μία Αριστερή (;) κυβέρνηση και μία κοινωνία σε βαθειά κρίση και φτωχοποίηση.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen