ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ για τις ιατρικές επισκέψεις: Ο ιατρικός κόσμος δεν είναι δυνατόν να αιφνιδιάζεται

ΠΙΣ για τις ιατρικές επισκέψεις: Ο ιατρικός κόσμος δεν είναι δυνατόν να αιφνιδιάζεται

Την ανάκληση της Οδηγίας του ΕΟΠΥΥ της 23ης Ιουνίου, που αφορά τις ιατρικές επισκέψεις και ειδικότερα το μέγιστο όριο των 20 ημερήσιων επισκέψεων που έχει θέσει ο Οργανισμός, ζητά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ, στηλιτεύει την στάση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός πράττει αιφνιδιαστικά, χωρίς να υπολογίζει τις ανάγκες των ασθενών και των γιατρών και κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα μονομερές.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΠΙΣ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 23 Ιουνίου 2017 εξεδόθη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, την οποία υπογράφετε, με οδηγίες προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, για τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων.

Η ανακοίνωση αυτή, στην οποία δεν ορίζεται έναρξη εφαρμογής των οδηγιών, επομένως ισχύει άμεσα, έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς ενημέρωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των άλλων αρμόδιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Τόσο κατά τη συζήτησή μας στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όσο και κατά τις συναντήσεις μας, παρουσία των Ομοσπονδιών του χώρου των ιατρών, δεν είχε συζητηθεί και πολύ μάλλον συμφωνηθεί, ανάλογη ενέργεια προς τη παραπάνω κατεύθυνση, η οποία οδηγεί κατά την άποψή μας, στη τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι δυνατό να αιφνιδιάζεται ο Ιατρικός κόσμος με οδηγίες, οι οποίες δεν υπολογίζουν ανάγκες, συμβεβλημένους ιατρούς και διαφορετικά προβλήματα υγείας ασθενών, με καθορισμούς χρόνων, αριθμό εξεταζομένων, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και αποδοχή μέσα από συλλογικές αποφάσεις.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι υπέρ της κάλυψης των αναγκών των ασθενών, κατά της καταστρατήγησης κάθε συμβατικής υποχρέωσης, είτε από τον ΕΟΠΥΥ, είτε από τους παρόχους υγείας και ζητά την ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας και τη διαβούλευση με τα συλλογικά όργανα των ιατρών, για να μη δημιουργούνται προβλήματα, που επιδεινώνουν αντί να βελτιώνουν την υφιστάμενη περίθαλψη».

«Όταν ο ΕΟΠΥΥ είναι ανακόλουθος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, έχει απλήρωτους ιατρούς και άλλους παρόχους για μήνες, είναι αδιανόητο τέτοιες μονομερείς ενέργειες να διαταράσσουν περισσότερο τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ και παρόχων» καταλήγει ο ΠΙΣ στην επιστολή του.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Έκρηξη των γιατρών για «αυθάδεια» του Οργανισμού να αλλάξει μονομερώς τις συμβάσεις

ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για το καθημερινό όριο ιατρικών επισκέψεων

BEST OF NETWORK