ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Άμεση ολοκλήρωση της πληρωμής αναλώσιμων ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί

Με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Αττικής και του Πειραιά συντάσσεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αναφορικά με το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή αναλώσιμων από τον ΕΟΠΥΥ.

Άμεση ολοκλήρωση της πληρωμής αναλώσιμων ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί

Να σημειωθεί, ότι οι δύο Σύλλογοι προχώρησαν από χθες Τρίτη 1η Αυγούστου, σε άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη. Οι Σύλλογοι μιλούν για μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές από την πλευρά του Οργανισμού, καθυστέρηση που αγγίζει τους 7 μήνες, ωστόσο η διοίκηση του Οργανισμού, αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου έχει ενταλματοποιηθεί, ενώ και ο Μάρτιος είναι πιθανόν να πληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσαν ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων και αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός τους για την εξόφλησή τους. Επίσης, κάλεσαν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.

Διαβάστε ακόμη:

Ιατροτεχνολογικά: Σε άρση πίστωσης από σήμερα τα φαρμακεία Αττικής & Πειραιά - Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ