ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου - Ρευστότητα ώρα μηδέν

Στα όρια της βιωσιμότητάς τους φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την καθυστέρηση των πληρωμών από τον Οργανισμό και για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους. 

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου - Ρευστότητα ώρα μηδέν

Μάλιστα η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κοινοποίησε την επίσχεση εργασίας εξωδίκως στην έδρα του ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού για την ταλαιπωρία που θα υποστούν αλλά όπως υποστηρίζει θίγονται και οι ασφαλισμένοι «από τους παράλογους κανόνες που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης».

Σύμφωνα με την Ένωση, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της και τις σχετικές κινητοποιήσεις της για το «ακανθώδες» ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ «ο Οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται».

Μέχρι σήμερα όπως υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μάϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ.

Στάσιμη η διαδικασία εκκαθάρισης - Παράλογος ο χρόνος επίσκεψης

Επίσης τονίζει, ότι ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους έχει μείνει στάσιμη παραμένοντας «στα αζήτητα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

«Οι καθυστερήσεις αυτές, καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί. Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Χάος με τις επισκέψεις στους γιατρούς του Οργανισμού



ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Θα διεκδικήσουμε δικαστικά & έντοκα τα χρήματά μας από ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ