ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Η πικρία των διαβητικών για τον ΕΟΠΥΥ: Ενεργοποίησε το e-dapy πριν την έκδοση του ΦΕΚ

Στο πυρ το εξώτερον στέλνει ο ΕΟΠΥΥ τα άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα, όπως τονίζει η Ομοσπονδία τους, σημειώνοντας πως πριν να εκδώσει το απαιτούμενο τροποποιητικό ΦΕΚ και να εντάξει αναλώσιμα υγειονομικά υλικά του Διαβήτη στο ΦΕΚ Β’ 3491/5.10.2017, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται, ενεργοποίησε χθες 1η Νοεμβρίου το e-DAPY. 

Η πικρία των διαβητικών για τον ΕΟΠΥΥ: Ενεργοποίησε το e-dapy πριν την έκδοση του ΦΕΚ

Με την ενέργεια αυτή απαγορεύει την πρόσβαση ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, των οποίων το ποσοστό ανέρχεται στο 15%, στα αναλώσιμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν κατόπιν ιατρικής σύστασης και για πολλά εξ αυτών έχουν και την έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), τονίζει με πικρία η ΠΟΣΣΑΔΙΑ και προσθέτει:

«Το αποτέλεσμα του αποκλεισμού των ανθρώπων με διαβήτη από την υποστήριξη της υγείας τους είναι αυτονόητο! Επιβάρυνση του πάσχοντα σε κάθε επίπεδο!

Έχουμε ήδη ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ με επιστολή μας (Αρ. Πρωτ.: 703/25.10.2017) για το θέμα ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη των αναλώσιμων προϊόντων που λείπουν από το εν λόγω ΦΕΚ, τη σύγκλιση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και τη διευθέτηση των στρεβλώσεων αναφορικά με τη χορήγηση του θεραπευτικού διαβητικού υποδήματος.

Στο μόνο όμως που προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, είναι να επιταχύνει την εφαρμογή μέσω του e-DAPY του συγκεκριμένου ΦΕΚ χωρίς, ωστόσο, να φροντίσει να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις, αποκλείοντας σημαντικό ποσοστό ανθρώπων με διαβήτη. Το μόνο που ενδιαφέρει τον ΕΟΠΥΥ είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόϊκας και ΟΧΙ τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, τους οποίους και είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί.

Η επίθεση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΕΟΠΥΥ φτάνει στην κορύφωσή της. Για το λόγο αυτό έρχεται η ώρα που θα αμυνθούμε. Είμαστε πολλοί και θα το αποδείξουμε».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Να τελειώσει η περιπέτεια & ο εμπαιγμός για τα άτομα με διαβήτη

ΠΦΣ: Μόνο τα αναλώσιμα του διαβήτη χορηγούν με πίστωση οι φαρμακοποιοί