ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Μόνο τα αναλώσιμα του διαβήτη χορηγούν με πίστωση οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή χορήγησης με πίστωση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εκτός από τα αναλώσιμα του σακχαρώδους διαβήτη, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εφαρμογή e dapy. 

ΠΦΣ: Μόνο τα αναλώσιμα του διαβήτη χορηγούν με πίστωση οι φαρμακοποιοί

Η εφαρμογή, όπως όλα δείχνουν, έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες τόσο τους φαρμακοποιούς, όσο και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην έκτακτη συνεδρίαση του την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, συζήτησε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της μη λειτουργίας του νέου συστήματος e –DAPY .

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή χορήγησης με πίστωση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εκτός των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εφαρμογή.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ασθενών και φαρμακοποιών οι οποίοι χωρίς την λειτουργία του συστήματος δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και πώς και αν θα αποζημιώνονται.

«Οι Φαρμακοποιοί έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αναμονής και υπομονής, προσπαθώντας να συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς. Δυστυχώς όμως 10 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της σύμβασης, τα προβλήματα παραμένουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Να τελειώσει η περιπέτεια & ο εμπαιγμός για τα άτομα με διαβήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ