ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Επιστρέφουν στο πόστο τους οι 283 απολυμένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκαν (Αρ. Απόφασης 181/2018), 283 απολυμένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ – πρώην ΙΚΑ.

Επιστρέφουν στο πόστο τους οι 283 απολυμένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι γιατροί, 145 στην 1η ΥΠΕ, 57 στην 2η ΥΠΕ, 30 στην 5η ΥΠΕ, 46 στην 6η ΥΠΕ και 5 στην 7η ΥΠΕ, διατάσσεται να επαναπροσληφθούν με την ίδια εργασιακή σχέση που είχαν προ της απόλυσής τους.

Επίσης, τους εκδικάζονται μισθοί υπερημερίας για την περίοδο 1.4.2014 έως 31.3.2015.

Τα παραπάνω θετικά στοιχεία, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), η οποία κάλεσε όλους τους γιατρούς να στελεχώσουν άμεσα τις μονάδες στις οποίες εργάζονταν πριν την απόλυσή τους. Εκτιμάται ότι οι γιατροί, θα συμβάλλουν στην ανόρθωση του Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ενώ δεν υπάγονται στο Νόμο 4461.

Παράλληλα η Ομοσπονδία, κάλεσε τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών χωρίς καμμία χρονοτριβή να τους εντάξουν άμεσα στο σύστημα με άμεση ρύθμιση των μισθολογικών τους δικαιωμάτων.
Απευθυνόμενη και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ, σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια προσβολής κατά της απόφασης 181/2018 με ένδικα μέσα, είναι εχθρική όχι προς τους γιατρούς αλλά προς το ήδη απαξιωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Κόντρα γιατρών ΕΟΠΠΥ με τη Διοίκηση του Οργανισμού για τις νέες συμβάσεις

Οριακή η κατάσταση της υγείας με τους 2.500 απολυμένους - Τι ειπώθηκε στη Γ/Σ των γιατρών ΠΕΔΥ



Γιατροί ΠΕΔΥ: Ζητούν μεταβατικό στάδιο μέχρι τέλος του 2018 για να επιστρέψουν στο σύστημα