ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλισμένους

Τροπολογία για να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να εξοφλήσει παλαιές οφειλές τις οποίες «κληρονόμησε» από τη συνένωση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλισμένους

Της Διονυσίας Προκόπη

Η τροπολογία προβλέπει τη χρηματοδότηση του Οργανισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό τα έτη 2016 και 2017, για την εξόφληση οφειλών όπως είχαν διαμορφωθεί μέχρι τις 20/04/2016 και οι οποίες αφορούν τα πριν τις 31/12/2012 έτη. Οι οφειλές αφορούν κυρίως ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) τους οποίους διαδέχθηκε ο ΕΟΠΥΥ.

Εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του πρώην Οίκου Ναύτου και πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ οι οποίες παραμένουν και εκκαθαρίζονται από τον ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμένα για τον ΟΠΑΔ, στον ΕΟΠΥΥ παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που αφορούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Τομέα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων παρακολουθούνται και βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Ληξιπρόθεσμα προ του 2012, όμως, οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και προς ιδιώτες παρόχους. Στην τροπολογία αναφέρονται φαρμακεία, γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες υγειονομικού υλικού και λοιποί πάροχοι. Η αποπληρωμή των παλαιών ληξιπρόθεσμων προς κατηγορίες παρόχων οι οποίες βρίσκονται σε αναβρασμό, όπως γιατροί και οπτικοί - οπτομέτρες λόγω των συμβάσεων που προτείνει ο Οργανισμός, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά στη διαδικασία της συμβασιοποίησης, καθώς έτσι θα «έφευγε» ένα από τα προβλήματα που τίθενται στο τραπέζι.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Προχωρά σε νέες συμβάσεις με τα Κέντρα Αποκατάστασης Ημερήσιας ΝοσηλείαςΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησαν οι συμβάσεις με τους οπτικούς - Χωρίς προπληρωμή τα γυαλιά

Συνάντηση Οπτομετρών με ΕΟΠΥΥ & υπ. Υγείας: Εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης της δαπάνης

Ξανθός & Πολάκης στηρίζουν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις των Οπτικών

Μπερσίμης στο onMed: Κανένας μη συμβασιοποιημένος πάροχος με τον ΕΟΠΥΥ το 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ