ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Σωτήρης Μπερσίμης θα δώσει την τεχνογνωσία του στον ΕΟΠΥΥ Κύπρου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ.) Κύπρου υπεγράφη την Παρασκευή 18 Μαΐου στη Λευκωσία, για θέματα σχετικά με την έρευνα και την αναπτυξιακή πορεία των δύο Οργανισμών.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης θα δώσει την τεχνογνωσία του στον ΕΟΠΥΥ Κύπρου

Ουσιαστικά η Κυπριακή πλευρά, ζήτησε την τεχνογνωσία και τις συμβουλές του κ. Μπερσίμη, σε θέματα που άπτονται την ηλεκτρονική υγεία, την αποζημίωση φαρμάκων, ερευνητικά ζητήματα και γενικότερα τον εξορθολογισμό των δαπανών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μέχρι στιγμής προϋπολογισμός του Κυπριακού ΕΟΠΥΥ, ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Σωτήρης Μπερσίμης - ο οποίος μετά από σχετική πρόσκληση επισκέφθηκε τον Ο.Α.Υ. στην Κύπρο - και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Υ. κ. Θωμάς Αντωνίου. Προηγήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον υπουργό Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Αναλυτικά, το Μνημόνιο θέτει συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των δύο Οργανισμών, ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης καθώς και βελτίωση της θέσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και των δυο φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πεδία συνεργασίας που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα αφορούν:

  • Στη συνεργασία για ανάπτυξη και βελτιστοποίηση μηχανισμών αποζημίωσης φαρμάκων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων.
  • Στη συνεργασία για την μετάβαση στην ηλεκτρονική υγεία.
  • Στη συνεργασία για τη κωδικοποίηση ιατρικών πράξεων καθώς και την ανάπτυξη, προσαρμογή και επικαιροποίηση κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών.
  • Στην ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών για επενδυτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο που καθορίζει η υφιστάμενη κάθε φορά νομοθεσία, που αφορά δράσεις στα ανωτέρω πεδία.
  • Στην πιθανή συνεργασία για την από κοινού συμμετοχή σε Ερευνητικά και Αναπτυξιακά Προγράμματα σε Ευρωπαϊκό ή Εθνικό επίπεδο.
  • Στην από κοινού κατάρτιση ομάδων εργασίας ή/και επιτροπών (με ακαδημαϊκούς ή/και ερευνητές) για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με σκοπό την προώθησή τους.

Το tweet έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε τα δικά του συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, μέσω tweet, αναφορικά με τις δύο σημαντικές διακρίσεις που έλαβε ο τελευταίος.

Όπως έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter:

«Το έργο της κυβέρνησης για την ανάταξη του ΕΣΥ και την καταπολέμηση της διαφθοράς αναγνωρίζεται και διεθνώς. Ο Σωτήρης Μπερσίμης, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπ. Δικτύου κατά της Διαφθοράς και Απάτης στην Υγεία και βραβεύτηκε με το «Best manager award» του 2018. Η ορθότερη επιλογή αφού έχουμε ήδη πολλά παράσημα στη καταπολέμηση της απάτης στην υγεία. Σταματήσαμε το πάρτι στο φάρμακο και στις προμήθειες. Δεν είναι και λίγο. Θερμά συγχαρητήρια Σωτήρη!»

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπερσίμης, έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS). Πρόκειται για σημαντική διάκριση καθώς για πρώτη φορά το βραβείο απονέμεται σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού. Παράλληλα, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ στο τέλος Απριλίου



ΕΟΠΥΥ: Η Ευρώπη τιμά το έργο του Σωτήρη Μπερσίμη - Δύο σημαντικές διακρίσεις-έκπληξη

Ξανθός: Εθνικό Σχέδιο για την Ειδική Αγωγή - Τέλος στην προκλητή ζήτηση & στο θολό τοπίο

Σ. Μπερσίμης: Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα

Μπερσίμης: Καθαρός από ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ - Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2018