ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Έως τις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη θέση του προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Έως τις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη θέση του προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Αυτό ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του υπουργείου Υγείας. Η σχετική προκήρυξη είχε εκδοθεί στις 22 Οκτωβρίου, ωστόσο δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 6 Νοεμβρίου, οπότε οι αιτήσεις άρχισαν να «τρέχουν» από 7 Νοεμβρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία υπενθυμίζει πως η θέση του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πενταετή διάρκεια.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να έχουν διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Όλες οι πληροφορίες, τα δικαιολογητικά και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο που είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία στις αρχές του μήνα έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Επισήμως είχε αναφερθεί οτι οι λόγοι της παραίτησης είναι προσωπικοί, ενώ στη σχετική επιστολή ο Σ.Μπερσίμης έκανε απολογισμό της θητείας του στον ΕΟΠΥΥ, με αναφορές σε θετικά αποτελέσματα, εκσυγχρονισμό του οργανισμού, αποπληρωμή των χρεών προς τρίτους και ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ στα 200 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης