ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εμείς και οι ασφαλισμένοι πληρώνουμε το «λογαριασμό» της δωρεάν περίθαλψης

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εμείς και οι ασφαλισμένοι πληρώνουμε το «λογαριασμό» της δωρεάν περίθαλψης

Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) κατηγορεί την κυβέρνηση οτι «κάνει πρόληψη με... αστερόσκονη και θεραπεία με το... δελτίο»!

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εντοπίζουν δύο προβληματικά σημεία σε όσα ισχύουν σήμερα για την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Από την μια, υποστηρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ θεσπίζει μηδενική συμμετοχή για μεγαλύτερο φάσμα παθήσεων και κατηγοριών ασφαλισμένων, χωρίς να προβλέπει κάλυψη της δαπάνης αυτής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, το «λογαριασμό» θα πληρώσουν οι εργαστηριακοί γιατροί μέσω κουρέματος clawback και ένω είναι ήδη επιβαρυμένοι με «τις χειρότερες τιμές αποζημίωσης της Ευρώπης».

Από την άλλη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θεωρούν ότι «το μηνιαίο πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ιατρική ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα, είναι ολοένα και χαμηλότερο, δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να... ζητιανεύουν συνταγές, αναζητώντας γιατρό που δεν έχει υπερβεί το όριό του»!

Οι γιατροί καταγγέλλουν μάλιστα ότι συχνά καλούνται να απολογηθούν για υπέρβαση ορίων συνταγογράφησης της τάξης των... 25 ευρώ!

Την ίδια ώρα, η απαγόρευση νέας συνταγογραφήσης των φαρμάκων πρίν λήξει η προηγούμενη συνταγή αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι λαμβάνουν πολλά φάρμακα και χρειάζονται 2 και 3 επισκέψερις στο γιατρό για να ανανεώσουν όλες τις συνταγές μηνός. 

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση διόρθωση των προβλημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Μηδενική συμμετοχή από σήμερα σε όλες τις εξετάσεις για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen