ΦΑΡΜΑΚO

Παν. Κουρουμπλής: Το διευρυμένο ωράριο δημιούργησε ανασφάλιστους εργαζόμενους

Το σημερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει αποτύχει, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζει νόμο με νέα δεδομένα για το ωράριο του κλάδου.

Παν. Κουρουμπλής: Το διευρυμένο ωράριο δημιούργησε ανασφάλιστους εργαζόμενους

Το νέο ωράριο, θα δώσει την δυνατότητα για εφημερίες και διανυκτερεύσεις, κάτι που ζητούν διακαώς και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί άλλωστε. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας θα σχεδιάσει τον νόμο, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου και μέσα από έναν ευρύ διάλογο ο οποίος θα ξεκινήσει με στόχο να πάμε στην λογική ενίσχυσης του μικρού φαρμακείου και γενικότερα του φαρμακείου της γειτονιάς, το οποίο έχει καταστραφεί από το διευρυμένο ωράριο, όπως τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με επιχειρήματα που ακούγονται και που αφορούν στο γεγονός ότι με το διευρυμένο ωράριο ενισχύθηκε η αγορά εργασίας, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι αντίθετα, έχουν εντοπιστεί πολλοί ανασφάλιστοι. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον έλεγχο του ΙΚΑ και των αρμοδίων υπηρεσιών, για να δείτε πόσοι ανασφάλιστοι συλλαμβάνονται στα διευρυμένα φαρμακεία». Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για "χάος", τονίζοντας ότι η διεύρυνση του ωραρίου απέτυχε εν τοις πράγμασι.

Προανήγγειλε δε, τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι ακριβώς αυτό που ίσχυε πριν την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κων. Λουράντος: Τέλος στο χάος και στην «Σταύρωση» του κλάδου, με το ρυθμισμένο ωράριο