ΦΑΡΜΑΚO

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τα ΜΥΣΥΦΑ - Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι «ο κλάδος μπορεί να αντιδράσει όπως παλιά», έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στο συνέδριο OTC & Cosmetics Conference 2015.

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τα ΜΥΣΥΦΑ - Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), η οποία περιλαμβάνεται στις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ο κ. Λουράντος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανακολουθία, ανεντιμότητα και υφαρπαγή ψήφου».

«Η απελευθέρωση που θεσμοθετήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση είχε στόχο να πάνε τα φάρμακα αυτά στα σούπερ μάρκετ με αυξημένες τιμές» σημείωσε και πρόσθεσε ότι επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να αποζημιώνει τα φάρμακα αυτά, θα αυξηθεί η σχετική λίστα, μεταφέροντας το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.

«Ποιος κερδίζει από αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης; Ούτε ο ελληνικός λαός ούτε οι φαρμακοποιοί ούτε η φαρμακευτική περίθαλψη. Σίγουρα, όμως , χαμένος θα είναι ο κόσμος» είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για να επαναλάβει για μια ακόμη φορά πως οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πώς να αντιδρούν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο 6 Ιουνίου, ενώ έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα στις 13 Ιουνίου, για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ.