ΦΑΡΜΑΚO

Έκκληση Λουράντου από την Γ.Σ. να μην απελευθερωθεί η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ, γιατί έτσι θα πάνε στα Σ/Μ

 Το θέμα είναι να μην απελευθερωθεί η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ γιατί εάν απελευθερωθεί, τότε τα εν λόγω σκευάσματα θα διατίθενται στα Σούπερ Μάρκετ. Πρέπει να ανασχέσουμε το μέτωπο αυτό, και τα ΜΥΣΥΦΑ να βρίσκονται στα φαρμακεία με διατίμηση, υπογράμμισε ο πρόδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα.

Έκκληση Λουράντου από την Γ.Σ. να μην απελευθερωθεί η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ, γιατί έτσι θα πάνε στα Σ/Μ

Ζήτησε μάλιστα να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Υγείας, ώστε να μην αυξηθεί η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ και να τακτοποιηθούν άμεσα επίσης, οι πληρωμές των παρόχων υγείας.

Ο πρόεδρος ττου ΠΦΣ σε άλλη αποστροφή του λόγου του, τόνισε ότι τα θέματα του κλάδου είναι πολύ σοβαρά και για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τη Γενική Συνέλευση να ο κλάδος, να προσλάβει γραφείο επικοινωνίας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως επειδή τα ζητήματα του κλάδου είναι κρίσιμα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις. Μάλκστα για το επόμενο Σαββατοκύριακο ζήτησε να γίνει πανυγειονομική συγκέντρωση στο Ταε Κβοντό με την συμμετοχή, γιατρών, φαρμακοποιών και συνταξιούχων, αλλά όχι πολιτικών. Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι η υγεία και το φάρμακο είναι δημόσιο αγαθό, σημείωσε ο κ. Λουράντος.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ανέφερε πως άμεσα θα πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή των ΜΥΣΥΦΑ με την συμμετοχή 5 καθηγητών φαρμακολογίας, να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη και να αναδιοργανωθεί το ΤΣΑΥ και τα οικονομικά του.

Από τη πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιαδης, υποστήριξε ότι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για όλον τον κλάδο αποτελεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει ήδη τον προϋπολογισμό του κατά 100 εκατ. ευρώ το πρώτο 4μηνο του έτους και κατά 200 εκατ.ευρώ στο σύνολο των δαπανών του.

Διαβάστε ακόμη:

Γενική Συνέλευση ΠΦΣ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απεργιών - Ναι σε άλλες μορφές δράσης