ΦΑΡΜΑΚO

Έντονη κριτική νοσοκομειακών γιατρών για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών

Σκληρή κριτική για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών απέναντι στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης και των δανειστών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ασκούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

Έντονη κριτική νοσοκομειακών γιατρών για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών

«Τα όργανα των φαρμακοποιών δε θέλησαν ποτέ να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, πιστεύοντας ότι αποτελούν περιούσιο λαό στο χώρο της υγείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Όπως αναφέρουν ειδικότερα, μόλις μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των φαρμακοποιών για κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας,

«Ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, αφού θίγονται οικονομικά τους συμφέροντα.

Ας σταματήσουν όμως τους βαρύγδουπους ισχυρισμούς, πως με τις επικείμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης « καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου». Οι ίδιοι, γεμίζοντας τα φαρμακεία τους με σαγιονάρες, λίμες νυχιών και παραφαρμακευτικά προϊόντα κατέλυσαν εδώ και χρόνια τον επιστημονικό χαρακτήρα του φαρμακείου, μετατρέποντας το σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου.

Και δεν είναι το μόνο. Τα όργανα των φαρμακοποιών δε θέλησαν ποτέ να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, πιστεύοντας ότι αποτελούν περιούσιο λαό στο χώρο της υγείας. Όταν ψηφίστηκαν ανάλογες ρυθμίσεις για την άσκηση της ιατρικής οι φαρμακοποιοί σφύριζαν αδιάφορα.

Όσες φορές προσκλήθηκαν σε διάλογο για δεοντολογική άσκηση του επαγγέλματός τους εκείνοι έστρεφαν τα νώτα τους, επιμένοντας να χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Όταν οι γιατροί προσέφευγαν στο ΣτΕ για τη δραστική ουσία οι φαρμακοποιοί τοποθετήθηκαν στη θέση των αντιδίκων, πιστεύοντας πως πρόκειται για ευκαιρία ν΄ αυξήσουν τον τζίρο τους.

Τώρα που έπιασε φωτιά το σπίτι τους ποιος προσδοκούν πως θα τρέξει να τους φέρει νερό;»

Διαβάστε ακόμη:

Το "αντάρτικο" των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση μόλις άρχισε - Θρυαλλίδα το ιδιοκτησιακό