ΦΑΡΜΑΚO

Συνάντηση με την ΓΑΔΑ ζητούν οι φαρμακοποιοί για το θέμα των ληστειών που εντείνονται

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία της ΓΑΔΑ ζητούν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να θέσουν το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών, που δεν είναι άλλο από τα συνεχή κρούσματα ληστειών σε φαρμακεία.

Συνάντηση με την ΓΑΔΑ ζητούν οι φαρμακοποιοί για το θέμα των ληστειών που εντείνονται

Το θέμα έχει προβληματίσει και ανησυχίσει έντονα τον κλάδο, καθώς τα φαινόμενα έχουν ενταθεί, ενώ αποκορύφωμα στάθηκε η τελευταία ληστεία στο Περιστέρι, όπου επιτήδειοι, σήκωσαν στην κυριολεξία ολόκληρο το φαρμακείο.

Yπάρχει ολόκληρο κύκλωμα πίσω από τις ληστείες που γίνονται στα φαρμακεία, δεν είναι απλοί κλεπταποδόχοι», αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα Ιatronet, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος. Όπως λέει, αυτό το έχει ήδη καταγγείλει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), δηλαδή ότι μέσα στο κύκλωμα που κλέβει επιχειρήσεις του κλάδου εμπλέκονται και φαρμακοποιοί και μάλιστα σε συνάντηση που είχε ο ίδιος προ μηνών με την γενική διεύθυνση της ΓΑΔΑ είχε αναφέρει και ονόματα (και από Αθήνα και από Πειραιά).

Το φαρμακείο είναι μία πολύ εύκολη λεία, καθώς γυναικοκρατείται σε ποσοστό 65%, υπογραμμίζει, προσθέτοντας, ότι αυτό το γεγονός σε συνδυασμό και με το διευρυμένο ωράριο, διευκολύνει τη δράση των κλεφτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περίοδο 2010-2015 οι δηλωμένες καταγγελίες από φαρμακοποιούς που έπεσαν θύματα κακοποιών στοιχείων ξεπέρασαν τις 150, ενώ μόνο για το 2015 οι καταγεγραμμένες καταγγελίες ήταν πάνω από 70.

Το 2016 μπαίνει με δυναμισμό και αρκετές συναντήσεις για τους φαρμακοποιούς, καθώς εκτός από το ραντεβού με την ΓΑΔΑ, το προεδρείο του ΠΦΣ θα συναντήσει το μεσημέρι της Παρασκευής, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να θέσει όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως ωράριο, εφημερίες, ιδιοκτησιακό, πληρωμές.

Διαβάστε ακόμη:

Οι φαρμακοποιοί κάνουν «ποδαρικό» στο υπουργείο Υγείας