ΦΑΡΜΑΚO

Ελλείψεις φαρμάκων στο Κρατικό της Νίκαιας

Αντιβιοτικά, αντιπηκτικά και αντιρετροικα φάρμακα για τους ασθενείς του AIDS λείπουν τις τελευταίες μέρες από το φαρμακείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.
Ελλείψεις φαρμάκων στο Κρατικό της Νίκαιας

Αντιβιοτικά,αντιπηκτικά και αντιρετροικα φάρμακα για τους ασθενείςτου AIDS λείπουν τις τελευταίες μέρες από το φαρμακείο του Γενικού ΚρατικούΝοσοκομείου της Νίκαιας.

Σύμφωναμε την καταγγελία των γιατρών του νοσοκομείου, «στην προσπάθεια να βρεθούνχρήματα για κρίσιμα φάρμακα, ακυρώθηκε η αγορά άκρως απαραίτητων ιατρικώνμηχανημάτων, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη και χρονοβόρα διαδικασία».

Παρά τογεγονός αυτό, το φαρμακείο του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, συνεχίζει ναβρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα ασθενείς - κάτοχοιβιβλιαρίων Προνοίας που δεν κατάφεραν ναπάρουν τα φάρμακά τους, λόγω των ελλείψεων, ξέσπασαν στους υπαλλήλους τουφαρμακείου.

Οι γιατροίτου νοσοκομείου επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην ηγεσίατου υπουργείου Υγείας και ζητούν την άμεση κάλυψη των ασθενών πουπαρακολουθούνται, είτε ως νοσηλευόμενοι είτε ως εξωτερικοί ασθενείς, με τααναγκαία για την περίθαλψή τους και την υγεία τους φάρμακα.