ΦΑΡΜΑΚO

Χαράτσι 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε συνταγή

Οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ακόμη ευρώ, για κάθε συνταγή τους που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό από την 1η Ιανουαρίου 2014. 
Χαράτσι 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε συνταγή

Εάννομίζουν οι έλληνες πολίτες ότι την καινούρια χρονιά θα βρεθούν αντιμέτωποι μόνομε το «χαράτσι των 25 ευρώ», μπαίνοντας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για νοσηλεία, είναιγελασμένοι!

Μακάρινα ήταν μόνο αυτό. Οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ακόμη ευρώ,για κάθε συνταγή τους που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό. Φυσικάκανένας δεν θυμάται το ένα ευρώ, αφού τα φώτα της δημοσιότητας, έπεσαν απότην αρχή στο εισιτήριο των 25 ευρώ. Ωστόσο, το ζήτημα – όπως και στα 25 ευρώ είναινομοθετημένο- καθώς πρόκειται για τον Νόμο 4093/12 (αφορά στην έγκριση τουΜεσοπρόθεσμου) και συγκεκριμένα στηνπερίπτωση 12 της υποπαρ. ΙΒ.2, της παρ. ΙΒ, του άρθρου πρώτου, το οποίο ορίζει μεταξύ άλλων: « η εκμέρους των ασθενών από 1.1.2014 καταβολή υπέρ ΕΟΠΥΥ του ποσού του 1 ευρώ ανά συνταγήπου εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Την απόφαση υπογράφουν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών,Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας και στην οποία αναφέρεται ακόμη, ότι «καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και τοπεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος τωνκαταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών.»