ΦΑΡΜΑΚO

Χαράτσι 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε συνταγή

Χαράτσι 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε συνταγή
Οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ακόμη ευρώ, για κάθε συνταγή τους που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό από την 1η Ιανουαρίου 2014. 

Εάν νομίζουν οι έλληνες πολίτες ότι την καινούρια χρονιά θα βρεθούν αντιμέτωποι μόνο με το «χαράτσι των 25 ευρώ», μπαίνοντας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για νοσηλεία, είναι γελασμένοι!

Μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ακόμη ευρώ, για κάθε συνταγή τους που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό. Φυσικά κανένας δεν θυμάται το ένα ευρώ, αφού τα φώτα της δημοσιότητας, έπεσαν από την αρχή στο εισιτήριο των 25 ευρώ. Ωστόσο, το ζήτημα – όπως και στα 25 ευρώ είναι νομοθετημένο- καθώς πρόκειται για τον Νόμο 4093/12 (αφορά στην έγκριση του Μεσοπρόθεσμου) και συγκεκριμένα στην περίπτωση 12 της υποπαρ. ΙΒ.2, της παρ. ΙΒ, του άρθρου πρώτου, το οποίο ορίζει μεταξύ άλλων: « η εκ μέρους των ασθενών από 1.1.2014 καταβολή υπέρ ΕΟΠΥΥ του ποσού του 1  ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Την απόφαση υπογράφουν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας και στην οποία αναφέρεται ακόμη, ότι «καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών.»

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen