ΦΑΡΜΑΚO

Ημερίδα για τα ορφανά φάρμακα

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στηνΚαθημερινή Κλινική Πράξη» πραγματοποιεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου  και ώρα 17:00, στο Ξενοδοχείο ELPIDA (ΚοιλάδαΑγ. Αναργύρων, Σέρρες) η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & ΟρφανώνΦαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.).
Ημερίδα για τα ορφανά φάρμακα

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στηνΚαθημερινή Κλινική Πράξη» πραγματοποιεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, στο Ξενοδοχείο ELPIDA (ΚοιλάδαΑγ. Αναργύρων, Σέρρες) η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & ΟρφανώνΦαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.).


Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν οι θεματικές ενότητες, Βλεννοπολυσακχαριδώσεις,Σπάνια Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος και Σπάνια Νοσήματα τουΝευρικού Συστήματος.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα: Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών.

Ορφανά φάρμακα ονομάζονται τα σκευάσματα τα οποία αφορούν σε ασθενείς που υποφέρουν απόσπάνιες παθήσεις.

Ο νόμος για τα ορφανά φάρμακα στις ΗΠΑ, ξεκίνησε το 1983 (Orphan DrugAct), ακολούθησε η Ιαπωνία και η Αυστραλία το 1993 και το 1997. Η Ευρώπηακολούθησε το 1999, με την εφαρμογή μιας κοινής πολιτικής για τα ορφανά φάρμακαστα κράτη μέλη της.

Εκτός από αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ.847/2000 στις 27 Απριλίου 2000, για τη θέσπιση των διατάξεων για την εφαρμογήτων κριτηρίων σχετικά με την ονομασία «ορφανό φάρμακο» και τον ορισμό τωνεννοιών «παρόμοιο φάρμακο» και «κλινική υπεροχή».