ΦΑΡΜΑΚO

Η Κίνα επιλέγει την Ελλάδα για να επενδύσει στην υγεία

Άλλη μία διεθνής εταιρεία – και μάλιστα Κινεζική- επιλέγει την χώρα μας,μέσω μιας ελληνικών συμφερόντωνεπιχείρησης προκειμένου να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στον πολλάυποσχόμενο τομέα της υγείας του φαρμάκου και της καινοτομίας.

 

Πρόκειται για την Fochon Pharma μέλος της κινεζικής Fosun Pharma –παγκόσμιο  ηγέτη στην ανακάλυψη φαρμάκων- ηοποία επέλεξε την ελληνική Σελλας Life Sciences για να επενδύσει στην χώρα μας εκχωρώντας της τα παγκόσμια δικαιώματα(εκτός από την Κίνα) για την ανάπτυξη δύο μορίων, του διαβήτη τύπου ΙΙ και τουκαρκίνου του πνεύμονα
Η Κίνα επιλέγει την Ελλάδα για να επενδύσει στην υγεία

Άλλη μία διεθνής εταιρεία – και μάλιστα Κινεζική- επιλέγει την χώρα μας,μέσω μιας ελληνικών συμφερόντωνεπιχείρησης προκειμένου να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στον πολλάυποσχόμενο τομέα της υγείας του φαρμάκου και της καινοτομίας.

Πρόκειται για την Fochon Pharma μέλος της κινεζικής Fosun Pharma –παγκόσμιο ηγέτη στην ανακάλυψη φαρμάκων- ηοποία επέλεξε την ελληνική Σελλας Life Sciences για να επενδύσει στην χώρα μας εκχωρώντας της τα παγκόσμια δικαιώματα(εκτός από την Κίνα) για την ανάπτυξη δύο μορίων, του διαβήτη τύπου ΙΙ και τουκαρκίνου του πνεύμονα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία, αποκτά μία ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείταιμεσούσης μιας δύσκολης επιχειρηματικής και οικονομικής κατάστασης της χώραςαλλά και λίγο καιρό μετά από το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Κίνα μεομάδα επιχειρηματιών, στέλνοντας σαφές μήνυμα, ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Ειδικότερα, η συνεργασία της Σellas Life Sciences Group με τη Fochon Pharma, μέλοςτης Fosun Pharma, αφορά στην ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών, για το Διαβήτη ΤύπουΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα που έχει ανακαλύψει η Fochon Pharma και των οποίων τα παγκόσμια δικαιώματα εξασφάλισεη Σellas Life Sciences Group καιπρόκειται να αναπτύξει, διεξάγονταςκλινικές μελέτες διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.

Η Fochon Pharma, με την συμφωνία αυτήεκχωρεί στη Σellas τα παγκόσμια -πλην της Κίνας- δικαιώματαγια την ανάπτυξη, εμπορική διάθεση, πώληση και διανομή των δυο καινοτόμωνμορίων για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σellas θα επενδύσει έως και € 400 εκατ., για την κλινική ανάπτυξητων δύο αυτών μορίων, με στόχο τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματοςστην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επόμενος στόχος για την Σellasείναι να συμβάλλει ώστε οι κλινικές μελέτες να καταστούν σημαντική καιπροσοδοφόρα δραστηριότητα για τα νοσοκομεία και στη χώρα μας, όπως συμβαίνειστα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι το κόστοςτων ασθενειών αυτών για τους πάσχοντες, τις οικογένειές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ξεπερνά τα € 50 δις ετησίως. Τα νέα μόρια, όπως τονίστηκεστην συνέντευξη τύπου σήμερα, θαεξασφαλίσουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που θα λάβουνμέρος στις κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι, εφόσοντα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναιδιαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας διεθνώς.

Η Σellas Life Sciences Group, είναι μία ,εξειδικευμένη εταιρείαβιοτεχνολογίας, έχει έδρα στην Ελβετία και διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξηφαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων και στη διενέργεια κλινικών ερευνών.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών επισφραγίστηκεσήμερα με την υπογραφή συμφώνουσυνεργασίας, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρέσβη της ΛαϊκήςΔημοκρατίας της Κίνας, κκ. Du Qiwen, του προέδρου της Fosun Pharma, κ. Chen Qiyu, του CEO της Fochon Pharma,κ. Dr. Weibo Wang, οοποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και του Προέδρουκαι Διευθύνοντος Συμβούλου της Σellas, Δρ. Άγγελου Στεργίου. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκεο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίοςχαιρέτησε την συνεργασία.

Η Αυτού Εξοχότης του Πρέσβη της ΛαϊκήςΔημοκρατίας της Κίνας, κκ. Du Qiwen τόνισε πως η συμφωνία αυτή χαίρει τηςαπολύτου στήριξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και συνεισφέρει σημαντικάστην ενίσχυση των διακρατικών σχέσεωνΕλλάδας-Κίνας.

Ο Δρ. Άγγελος Στεργίου, Πρόεδρος και ΔιευθύνωνΣύμβουλος του Ομίλου Σellas Life Sciencesδήλωσε πως: «Η συνεργασία με τη Fochon Pharma και τη μητρική της Fosun αποτελείορόσημο. Σήμερα, οι δύο όμιλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, επισημοποιώντας μιασυμφωνία συνεργασίας με έντονα ερευνητικό, επιστημονικό και καινοτομικόχαρακτήρα. Μια συμφωνία που τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη τηςκαινοτομίας ως δυναμικό παίκτη στον χώρο της Υγείας, των επιστημονικώνανακαλύψεων και των ερευνητικών εξελίξεων. Η συνεργασία μας με την Fochon Pharmaαναμένεται να προωθήσει την ανταλλαγήεξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και καινοτόμου ερευνητικήςδραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών και είναι τιμή μας που ένας φαρμακευτικόςγίγαντας όπως η Fosun Pharma μας εμπιστεύτηκενα συνεργαστούμε σε αυτό το μεγάλο έργο. Η έμπειρη διοικητική ομάδα μας θαεργαστεί επιμελώς για να αναπτύξει και να προωθήσει, αυτά τα μόρια στην αγορά ηοποία είναι πράγματι τεράστια και ξεπερνά τα € 50 δισ. ετησίως».

«H Fochon αναγνώρισε την υψηλή τεχνογνωσίακαι εξειδίκευση της Σellasκαι την επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη, μία κίνηση η οποία είναι ξεκάθαρηψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική βιοφαρμακευτική επιστήμη και τις κλινικές έρευνες,στην ελληνική καινοτομία και εξειδίκευση, καθώς και στις δυναμικές προοπτικέςτου κλάδου και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας. Η συνεργασία μαςμε τη Σellas θα επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων μορίων.

Τα τελευταία χρόνια η Fosun Pharma επικεντρώνεται στην παρασκευή φαρμάκων και αυξάνει συνεχώς την επένδυσήτης σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Ενσωματώνει ενεργά διεθνείς πόρους και παρουσιάζει διεθνήαλυσίδα Έρευνας και Ανάπτυξης, μέσω της πλατφόρμας φαρμακευτικής καινοτομίαςτης.