ΦΑΡΜΑΚO

Αιτήσεις για φάρμακα στην ΕΠΥ από διοικητές του ΕΣΥ

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 15Νοεμβρίου θα πρέπει οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων, να έχουν υποβάλλει στην Επιτροπή Προμηθειών τις αιτήσειςτους αναφορικά με την προμήθεια φαρμάκων στο Πρόγραμμα Προμηθειών Υγείας 2014.
Αιτήσεις για φάρμακα στην ΕΠΥ από διοικητές του ΕΣΥ

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 15Νοεμβρίου θα πρέπει οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων, να έχουν υποβάλλει τις αιτήσειςτους αναφορικά με την προμήθεια φαρμάκων στο Πρόγραμμα Προμηθειών Υγείας 2014.

Η φόρμα είναι ήδη ανηρτημένη στην ηλεκτρονικήιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής προμηθειών (ΕΠΥ) και δικαίωμα εισόδου σε αυτήνέχουν μόνον οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Βεβαίως από τι θα καταγράψουν οιεπικεφαλής του ΕΣΥ ως ανάγκες για ένα νοσηλευτήριο, μέχρι το τι θα φθάσειτελικά στις αποθήκες, είναι ένα άλλο θέμα, καθώς όπως είναι γνωστό, η εντολήπου έχει δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς όλες τις διοικήσειςτων νοσοκομείων, είναι να συνταγογραφούνται γενόσημα σκευάσματα σε ποσοστό πουσταδιακά θα φθάσει στο 60%. Η τακτική αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ.Αδωνι Γεωργιάδη, αποτελεί μία ενδεδειγμένη λύση στο δημοσιονομικό ζήτημα αλλά και στοθέμα της εξοικονόμησης των υγειονομικών δαπανών.