ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί προς ΕΟΠΥΥ: πληρώστε εκδόθηκε και το ΦΕΚ

Εκκλησηνα πληρώσουν άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα φαρμακεία, καθώς εκδόθηκε το σχετικόΦΕΚ με χθεσινή μάλιστα ημερομηνία (νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013), απευθύνει μεεπιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος καιο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.κ.  Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ΔημήτρηςΚαραγεωργίου.
Φαρμακοποιοί προς ΕΟΠΥΥ: πληρώστε εκδόθηκε και το ΦΕΚ

Εκκλησηνα πληρώσουν άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα φαρμακεία, καθώς εκδόθηκε το σχετικόΦΕΚ με χθεσινή μάλιστα ημερομηνία (νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013), απευθύνει μεεπιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος καιο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ΔημήτρηςΚαραγεωργίου.







Νασημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπουςπαρόχους υγείας, για τα φαρμακεία, δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής καιασφαλιστικής ενημερότητας.






ΣτοΦΕΚ αναφέρονται μεταξύ άλλων:
Αρθρο 4:



«Για την εξόφληση του συνόλου των υφιστάμενων κατάτα έτη 2010, 2011 και 2012 οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Κλάδων Υγείας τωνΦορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον Οργανισμό προς ταφαρμακεία:

α) Δεν απαιτείται η προσκόμιση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα φαρμακεία φορολογικής καιασφαλιστικής ενημερότητας, εάν τελούν εν ισχύ οι ήδη προσκομισθείσες από ταφαρμακεία για την εξόφληση των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού.

β) Τα φαρμακεία υποχρεούνται όπως, εντός μηνός από την εξόφληση, εκδώσουν καιπροσκομίσουν πιστωτικό τιμολόγιο προς τον Οργανισμό για το ποσό της εκπτώσεωςεπί της συναλλακτικής αξίας (αξία παραστατικού στοιχείου προ Φ.Π.Α.), πουπαρασχέθηκε. Η καταβολή γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος ύστερααπό πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ. ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..Εάν, μετά την καταβολή της προκαταβολής, κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση τωνπαραστατικών προκύψει οφειλόμενο ποσό μικρότερο του προκαταβληθέντος, η διαφοράπαρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς των φαρμακείων

Σε περίπτωση μη υποβολής νεότερουλογαριασμού εντός τριμήνου από την εκκαθάριση, η διαφορά αναζητείται από τονΕ.Ο.Π.Υ.Υ. κατά τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών».