ΦΑΡΜΑΚO

Δαγρές: κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

Για τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά - οι οποίες θα προκύψουν με αφορμή την νέα φαρμακευτική πολιτική- αλλά και για ξέναοικονομικά συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν να καταστρέψουν τον εγχώριο παραγωγικόιστό, κάνει λόγο ο κ. Γιάννης Δαγρές, μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου του ΦαρμακευτικούΣυλλόγου Αττικής.
Δαγρές: κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

Για τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά - οι οποίες θα προκύψουν με την νέα φαρμακευτική πολιτική- αλλά και για ξέναοικονομικά συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν να καταστρέψουν τον εγχώριο παραγωγικόιστό, κάνει λόγο ο κ. Γιάννης Δαγρές, μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου του ΦαρμακευτικούΣυλλόγου Αττικής.

Μιλώντας στο onMed.gr με αφορμή τηνψήφιση της τροπολογίας για την μείωση τιμών στα φάρμακα, ο κ. Δαγρές, τονίζειότι η όλη υπόθεση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, στέλνοντας το μήνυμα ότι στηναγορά θα υπάρξει έλλειψη φαρμάκων, θα δημιουργηθούν αποκλεισμοί στους ασθενείς,ενώ πιθανόν να κινδυνεύσει και η εγχώρια φαρμακευτική παραγωγή.

Και συνεχίζει:

«Επιχειρείται μία προσπάθεια του κράτους μέσω της σημερινήςκυβέρνησης, να φθάσει οπωσδήποτε τον στόχο δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στα 2δις ευρώ ή αλλιώς 1% του ΑΕΠ.

Η εγκληματική για την κοινωνία μνημονιακή δέσμευση για δαπάνη στο1% του ΑΕΠ, δαπάνη επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας έχει ήδη φέρει τεράστιεςελλείψεις στα φάρμακα, όπως επίσης λουκέτα σε μονάδες υγείας, αποκλεισμούςασθενών από το απαραίτητο φάρμακο και τεράστια αύξηση της επιβάρυνσης της τσέπηςτου ασθενή».

Εγώ ξέρω ότι όλη η ιστορία υποκινείται για δύο λόγους, τονίζει τομέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής: πρώτον τα χρήματα του μόχθουτου έλληνα πολίτη να πληρώνουν οτιδήποτε άλλο από τις πραγματικές ανάγκες τουκαι δεύτερον, ξένα οικονομικά συμφέροντα να μπορούν να έχουν τις απαραίτητεςβολικές ευκαιρίες να καταστρέψουν τον ντόπιο παραγωγικό ιστό της χώρας αντικαθιστώνταςτον με τα ίδια προς ίδιον όφελος.

Διαβάστεεπίσης:

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή,είναι η επάρκεια

«Πυρ και μανία» κόμμα και Μαξίμου μετον Άδωνι

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε τηνεπίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Η απάντηση της «Αυγής» στον ΆδωνιΓεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών οΆδωνις Γεωργιάδης

Κατσαφάδος:Στην υγεία έχουμε νακάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα

Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο- Φωτογραφίες)

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη μεφόντο τρομακτικές ελλείψεις

ATTIKON: 1η Νοέμβρη σταμάτησε οσχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς

Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτή πατάτα»της υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους τηνασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τιςπερικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένεςφαρμακοβιομηχανίες