ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: η τροπολογία καταστρέφει και τα φαρμακεία

Καταστροφικάαποτελέσματα και για τον κλάδο των φαρμακείων – τα οποία θα αντιμετωπίσουν μεταξύάλλων μειωμένους τζίρους - ενώ παράλληλα θα υπάρξουν τρομερές μειώσεις σε γενόσημα, και μείωση τηςεγχώριας παραγωγής, θα σηματοδοτήσει η νέα φαρμακευτική πολιτική, που πέρασε μετην ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας.
Λουράντος: η τροπολογία καταστρέφει και τα φαρμακεία

Καταστροφικάαποτελέσματα και για τον κλάδο των φαρμακείων – τα οποία θα αντιμετωπίσουν μεταξύάλλων μειωμένους τζίρους - ενώ παράλληλα θα υπάρξουν τρομερές μειώσεις σε γενόσημα, και μείωση τηςεγχώριας παραγωγής, θα σηματοδοτήσει η νέα φαρμακευτική πολιτική, που πέρασε μετην ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας.

Αυτόυποστηρίζουν οι πρόεδροι του ΦαρμακευτικούΣυλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας κ. κ. Κων. Λουράντος καιΑ. Σοφιανόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο farmakopoioi blogspot.


Όπως αναφέρουν αναλυτικά, οι δύο πρόεδροι- οιοποίοι κατέρχονται στις εκλογές του Σαββάτου με το ψηφοδέλτιο της ΠανελλήνιαςΦαρμακευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με το νόμο πλέον του κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

• Οι τιμές των φαρμάκων από το νέο έτος θαμειωθούν, που σημαίνει ότι ο τζίρος των φαρμακείων θα πέσει κι άλλο.

• Θα υποστούμε ακόμα μια οικονομική αιμορραγίααπό το απόθεμα σε φάρμακα που διαθέτουμε στα φαρμακεία μας, αφού θααναγκαστούμε να το διαθέσουμε ακόμα και με ζημία.


• Θα πραγματοποιούνται δύο φορέςτον χρόνο «πλήρεις αναθεωρήσεις τιμών» που σημαίνει ότι δύο φορές τον χρόνο θααπομειώνεται το απόθεμά μας χωρίς να μπορούμε να μετακυλήσουμε την ζημία.

• Θεσπίζεται η δυναμική τιμολόγηση.Σύμφωνα με αυτή, οι τιμές των γενοσήμων θα «κατρακυλάνε» συνεχώς ακολουθώνταςέναν κανιβαλισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα μονοπωλιακές καταστάσεις και διάλυσητης Ελληνικής Βιομηχανίας.

• Επιτρέπεται η διακίνηση και η χορήγηση τωνφαρμάκων στον ειδικό κατάλογο του άρθρου 12 του ν.3816/2010 αυτών (ΦΥΚ) μέσωτων ιδιωτικών φαρμακείων και προσδιορίζονται με… απόφαση του Υπουργού ΥπουργούΥγείας ειδικά ποσοστά κέρδους χονδρεμπόρων και φαρμακείων. Αυτό σημαίνειότι τα ΦΥΚ θα χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία με άγνωστο ποσοστόκέρδους που θα ποικίλει αναλόγως με εκπτώσεις και... πιστώσεις.

• Τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα φαρμακεία μεποσοστό κέρδους το οποίο θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις (One Man SHOW)και θα εξαρτώνται από την επίτευξη ή όχι των στόχων της φαρμακευτικήςπολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών καθίσταται εξαρτώμενοαπό πολλούς παράγοντες και θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή υπό αμφισβήτησηκαι πλήρως ελεγχόμενο από την πορεία των πραγμάτων και από την… διάθεση των εκάστοτεΥπουργών Υγείας.

• Το αυτό ισχύει και για τις φαρμακαποθήκες, γιατις οποίες η μείωση του ήδη μικρού ποσοστού κέρδους που έχουν, δεν θα επιτρέπειτην εύρυθμη διάθεση των φαρμάκων αυτών προς τα φαρμακεία αλλά επιπλέον θαδημιουργήσει προβλήματα στην ήδη μικρή πίστωση που έχουμε από αυτές.

• Η Διάθεση των φαρμάκων αυτών μέσω των τριώνκαναλιών διανομής (Φαρμακαποθήκη-Φαρμακείο / Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ / Νοσοκομεία)επαφίεται στην δυνατότητα επιλογής των κατόχων αδειών κυκλοφορίας των φαρμάκων,δηλαδή των εισαγωγέων και των παρασκευαστών. Δηλαδή όπου θέλουν δίνουν καιόπου θέλουν μπορούν και με τον νόμο, να αρνηθούν πώληση!

«Ο κατήφορος του Κυβερνητικού συνδικαλισμούπρέπει να σταματήσει και επιτέλους οι φαρμακοποιοί να πάρουν τις τύχες τους σταχέρια τους», καταλήγουν οι δύο πρόεδροι στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας :

«Η επιλογή σας στις εκλογές που έρχονται σεΑττική και Αχαΐα είναι απλή: ή με τα καλά και υπεύθυνα κατά τον Άδωνιπαιδιά, ή με αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τα φαρμακεία μας όρθια και τηναξιοπρέπειά μας ζωντανή».