ΦΑΡΜΑΚO

Κρίση & πρόσβαση στα φάρμακα: διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο και σεμινάριο με θέμα: «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα: Η κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις»   πραγματοποιεί η μη κυβερνητική – μη κερδοσκοπική οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 13 Δεκεμβρίου 2013, στις 09:00.

 

Κρίση & πρόσβαση στα φάρμακα: διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο και σεμινάριο με θέμα: «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα:H κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις» πραγματοποιεί η μη κυβερνητική – μη κερδοσκοπική οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 13 Δεκεμβρίου 2013, στις 09:00.

Τοσυνέδριο αποτελεί συνέχεια ημερίδας που διοργανώθηκε στις 31 Μαΐου 2013 στην Αθήνα με θέμα: «Πώςεγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;».

Ηοικονομική κρίση επηρεάζει βαθύτατα το ελληνικό σύστημα υγείας και θέτειεμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα. Οι στόχοι του συνεδρίου είναι: α) να γίνει μία ολοκληρωμένη επισκόπησητης κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με την πρόσβαση στα φάρμακα (Access to Medicines, A2M), β) αξιολόγησητης προόδου επίτευξης των στόχων της Διακήρυξης της Αθήνας για την πρόσβασηστα φάρμακα και γ) τη διαμόρφωση μίας πλατφόρμας για τη διασφάλιση ενόςσυστηματικού διαλόγου επί των θεμάτων.

Επίσης,στα πλαίσια του συνεδριου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την ενδυνάμωση &εκπαίδευση της κοινωνίας των πολιτών

Τοσεμινάριο (μέγιστος αριθμόςσυμμετεχόντων 50 άτομα) απευθύνεται στους εκπροσώπους της ελληνικήςκοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με την υγεία και αποβλέπει α) στηνανταλλαγή τεχνογνωσίας , β) στον συντονισμό των δράσεων, γ) στην ισότιμησυμμετοχή των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων καιδ) στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους (advocacy capacity-building).

H εκδήλωσηδιοργανώνεται από την TACDμε την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, της PRAKSIS, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της ΔΕΔΙΔΙΚΑ-ΔιασωματειακήςΕπιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο, της ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ, του ευρωβουλευτήΝίκου Χρυσόγελου και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία (EPHA).

Ηείσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δήλωση συμμετοχής (προθεσμία υποβολήςσυμμετοχών 10 Δεκεμβρίου), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://a2mgreece.splashthat.com/).Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με a2m.athensconference@gmail.com.

Επικοινωνήστεστο twitter, χρησιμοποιώντας #a2mGreece