ΦΑΡΜΑΚO

Φάρμακο: Τον Ιανουάριο το δελτίο τιμών και τον Φεβρουάριο η θετική λίστα

Εντός του Ιανουαρίουαναμένεται να εκδοθεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα δώσει τιμές σε 290περίπου φάρμακα και μέσα στον Φεβρουάριο κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί ηθετική λίστα που θα αποζημιώνει τα φάρμακα που έλαβαν τιμή
Φάρμακο: Τον Ιανουάριο το δελτίο τιμών και τον Φεβρουάριο η θετική λίστα

Εντός του Ιανουαρίουαναμένεται να εκδοθεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα δώσει τιμές σε 290περίπου φάρμακα και μέσα στον Φεβρουάριο κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί ηθετική λίστα που θα αποζημιώνει τα φάρμακα που έλαβαν τιμή.

Πάντα η θετική λίστα, έπεταιτου δελτίου τιμών.

Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα, συνεδρίασε ηΕπιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφασίσει για τα290 αυτά σκευάσματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ άμεσα θα πραγματοποιηθείκαι γενική ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι από τα 290 σκευάσματα, τα 30 είναι απολύτωςκαινοτόμα, νοσοκομειακά, άλλα 10 είναι ορφανά φάρμακα, ενώπεριλαμβάνονται στα προϊόντα που συζητήθηκαν περίπου 15 σκευάσματα σε νέασυσκευασία, άλλα τόσα σε νέες μορφές και περιεκτικότητες, καθώς επίσης καιεμβόλια.

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν επίσης και περίπου 35 ενστάσειςπροϊόντων, για τα οποία γίνονται διορθώσεις τιμής, βάσει του μέσουόρου των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.

Από τη γενική ανακοστολόγηση του Ιανουαρίου θα εξαιρεθούν τα μη συνταγογραφούμεναφάρμακα, τα οποία θα παραμείνουν κοστολογημένα από το υπουργείο Υγείας, καιστα οποία θα επιτραπεί η αύξηση της τιμής τους από 5-10% σε ετήσια βάση, θασυνεχίσουν όμως να συμπεριλαμβάνεται η τιμή τους σε Δελτία Τιμών Φαρμάκων.