ΦΑΡΜΑΚO

ΦΣΑ: αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών με το 1 ευρώ

Αύξηση της συμμετοχής τωνασθενών για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία, επιβάλλει ουσιαστικάη επιβάρυνση με 1 Ευρώ ανά συνταγή όπως εφαρμόζει ο Υπουργός Υγείαςακολουθώντας το μνημονιακό νόμο που ψήφισε η βουλή το Νοέμβριο του 2012
ΦΣΑ: αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών με το 1 ευρώ

Αύξηση της συμμετοχής τωνασθενών για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία, επιβάλλει ουσιαστικάη επιβάρυνση με 1 Ευρώ ανά συνταγή όπως εφαρμόζει ο Υπουργός Υγείαςακολουθώντας το μνημονιακό νόμο που ψήφισε η βουλή το Νοέμβριο του 2012.

Αυτό αναφέρει ο ΦαρμακευτικόςΣύλλογος Αττικής, αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου τους ενός ευρώ ανάσυνταγή που θα ισχύσει από τις 8 Ιανουαρίου.

Καιπροσθέτει ακόμη ο ΦΣΑ:

«Ο φαρμακοποιός δεν έχεικαμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το 1 Ευρώ, όπωςπαραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί. Απλώς με τη διαδικασία αυτή, αυξάνεται ησυμμετοχή των ασφαλισμένων ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ γιατα φάρμακα τους.

Η προσπάθεια που καταβάλλεταιαπό τα ΜΜΕ για τη διαστρέβλωση της αλήθειας, ώστε να δικαιολογηθούν τααδικαιολόγητα, είναι απορριπτέα από το σύνολο της Πολιτείας.

Ησυνεχιζόμενη επιβάρυνση των πολιτών για καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥκαι των υπολοίπων κρατικών φορέων, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της περίθαλψης τουκόσμου, με ολέθρια αποτελέσματα».