ΦΑΡΜΑΚO

Αιχμές από πρόσωπα και φορείς για ισοδύναμο και στο 1 ευρώ ανά συνταγή

Αντίθετα με το 25 ευρω που παύθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τοχαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, ξεκινάει σήμερα  Τετάρτη 8 Ιανουαρίου την εφαρμογή του.
Αιχμές από πρόσωπα και φορείς για ισοδύναμο και στο 1 ευρώ ανά συνταγή

Αντίθετα με το 25 ευρω που παύθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τοχαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου την εφαρμογή του.

Το εάν θα βρεθεί και στην περίπτωση του ενός ευρώ δημοσιονομικόισοδύναμο δεν είναι γνωστό ακόμη, ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώηνυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, εξερχόμενος χθες από την συνάντηση πουείχαν οι επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του υπουργείουΥγείας για το 25 ευρώ- και τελικά την κατάργησή του- άφησε αιχμές, λέγοντας: «διαφωνούμε με το μέτρο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι «το ΚΚΕ έφερε σχετική τροπολογία ζητώνταςκαι την κατάργηση και του ενός ευρώ και πως σκέφτεται να αντιδράσει στο θέμα τηςψηφοφορίας το ΠΑΣΟΚ», ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσει οκοινοβουλευτικός έλεγχος».Αλλά και ο αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος, σε δηλώσεις στο onMed.gr τόνισε ότι το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή, είναι πολύ πιο επώδυνο οικονομικά, από το 25 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να πληρώνειάλλο 1 ευρώ για συνταγές που έχουν μέχρι 3 φάρμακα, ανεξάρτητα από τη συμμετοχήτου, ενώ συνολικά από την εφαρμογή του μέτρου, ο ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί σε έσοδα της τάξηςτων 72 εκατ. ευρώ περίπου.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι χρόνιοι ασθενείς και ταάτομα με αναπηρία άνω του 80%.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ.Λουράντος σχετικά με την επιβολή του μέτρου δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό δενείναι για να αυξηθούν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ, αλλά για να αποτρέψει τον κόσμο ναπηγαίνει στο γιατρό να γράφει φάρμακα. Ένας λαός του οποίου η υγεία και ηφαρμακευτική περίθαλψη πλήττεται, ουσιαστικά μειώνεται το προσδόκιμο ζωής του.Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες ηλικίες θα πληγούν και αυτό θα το πληρώσει ο ΕΟΠΥΥαργότερα”.



Διαβάστε επίσης:



ΦΣΑ: αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών με το 1 ευρώ


Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του 1 ευρώ ανά συνταγή


ΦΣΑ: Επικοινωνιακό τρικ οι εξαιρέσεις στο χαράτσι του 1 ευρώ


Από την Τετάρτη 8/1 και το χαράτσι του 1 ευρώ στις συνταγές

ΦΣΑ: αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών με το 1 ευρώ

Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του 1 ευρώ ανά συνταγή