ΦΑΡΜΑΚO

Τι πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς για το 1 ευρώ στις συνταγές

Χρήσιμες συμβουλές για τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς για το χαράτσι του 1 ευρώ στις συνταγές που ξεκίνησε να αποδίδεται από το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου
Τι πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς για το 1 ευρώ στις συνταγές

Χρήσιμες συμβουλές για τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς για το χαράτσι του 1 ευρώ στις συνταγές που ξεκίνησε να αποδίδεται από το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, δίνουν οι φαρμακοποιοί του φαρμακευτικού μπλογκ farmakopoioi.blogspot.gr

- το 1€ εμφανίζεται στη διαφορά τιμής του ασφαλισμένου που έχει μετονομαστεί σε διαφορά/κόστος ασφαλισμένου.

- οι δαπάνες αναλωσίμων δεν χρεώνονται με 1€.

- από το 1€ εξαιρούνται οι παθήσεις που δικαιολογούν 0% συμμετοχή. Αν έχουν γραφεί φάρμακα με 0% συμμετοχή χωρίς να πρέπει, το 1€ παρακρατείται. Η επιλογή συμμετοχής είναι ευθύνη του γιατρού και δεν περικόπτεται η συνταγή.

- το 1€ περνάει από το σύστημα στην απόδειξη σαν συμμετοχή και κόβεται απόδειξη κανονικά με 6,5% ΦΠΑ. Αυτό γίνεται γιατί θα παρακρατείται από το αιτούμενο (πάλι με το ίδιο ΦΠΑ), άρα είναι το ίδιο.

- στις χειρόγραφες συνταγές δεν χρεώνεται το 1€ οπότε οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να τις καταχωρούν στο σύστημα (e-συνταγογράφηση) και να τις εκτελούν μετά ηλεκτρονικά, ώστε να μην γίνονται λάθη στην παρακράτηση του ευρώ το οποίο θα κρατηθεί μετά.


Διαβάστε επίσης

Αιχμές από πρόσωπα και φορείς για ισοδύναμο και στο 1 ευρώ ανά συνταγή