ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: έντονη αντίδραση για την φορολογική ενημερότητα

Στο θέμα της χορήγησης φορολογικής ενημερότητας αντιδρούν έντονα οι φαρμακοποιοί, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και ανεφάρμοστες τις διατάξεις τουνέου φορολογικού νόμου και τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Φαρμακοποιοί: έντονη αντίδραση για την φορολογική ενημερότητα

Απαράδεκτες και ανεφάρμοστες χαρακτηρίζει τις διατάξεις τουνέου φορολογικού νόμου που αναφέρονταιστις προϋποθέσεις χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να συνεχίσουνπιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ γιατί πλέον με τις νέες διατάξεις έχουν να αντιμετωπίσουνεκτός από τις πολύμηνες καθυστερήσεις και την ουσιαστική αδυναμία παραλαβήςφορολογικής ενημερότητας που είναι απαραίτητη για να αιτούνται τα ποσά πουδικαιούνται.

Πιο συγκεκριμένα ο μηνιαίος «Γολγοθάς» των φαρμακοποιών ξεκινά με την κατάργηση όλων των ρυθμίσεωντων οφειλών που έχουν θεσπιστεί με κυβερνητική προτροπή. Συνεχίζεται με τον εξαναγκασμόσε «εσωτερική μετανάστευση» των φαρμακοποιών που έχουν ρυθμισμένες οφειλές, νααπευθυνθούν για την ενημερότητα στα ελεγκτικά κέντρα που είναι ένα για κάθενομό! (πχ. για την Χαλκιδική βρίσκεται στον Πολύγυρο , για όλο το νομόΘεσσαλονίκης υπάρχει ένα στηνΘεσσαλονίκη, για όλες τις Κυκλάδες στην Σύρο κλπ).

Κάτω από τον «μανδύα» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής τοΚράτος αναγκάζει τους φαρμακοποιούς κάθε μήνα να ταξιδεύουν από νησί σε νησί ήαπό την περιοχή τους στην πόλη για να λάβουν την ενημερότητα , προκειμένου νααιτηθούν τα χρήματα που τους δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και πρωτοφανήταλαιπωρία!

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει πως το ίδιο το κράτος που κωλυσιεργεί μεδιαδικαστικά και γραφειοκρατικά προσχήματα να εξοφλήσει ακόμα και χρέη από το2011, μεθοδεύει πλέον και την μη εξόφληση των οφειλομένων με τη θέσπιση απαράδεκτωνδιατάξεων σύμφωνα με τις οποίες για να χορηγηθεί η ενημερότητα πρέπει ναεξοφληθεί ακόμα και το 100% των ρυθμισμένων οφειλών, σε συνεπείςφορολογούμενους πολίτες.

Οι Φαρμακοποιοί καθιστούν υπεύθυνη την Πολιτεία για τιςαντιδράσεις που θα ακολουθήσουν και την ενδεχόμενη ταλαιπωρία εκατομμυρίωνασφαλισμένων.