ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΠΥΥ: τρίτη παράταση για χορήγηση φαρμάκων

Νέα παράταση, την τρίτη κατάσειρά, δίνει ο ΕΟΠΥΥ  για την χορήγησητων φαρμάκων, καθώς πολλές από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και ΥψηλούΚόστους δεν συνεδριάζουν.
ΕΟΠΥΥ: τρίτη παράταση για χορήγηση φαρμάκων

Νέα παράταση, την τρίτη κατάσειρά, δίνει ο ΕΟΠΥΥ για την χορήγησητων φαρμάκων, καθώς πολλές από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και ΥψηλούΚόστους δεν συνεδριάζουν.

Βεβαίως η διοίκηση τουΟργανισμού επικαλείται λόγους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, ωστόσο η πραγματικότηταδείχνει πόσο ανοργάνωτα έχουν γίνει τα πράγματα στον ΕΟΠΥΥ, ενώ εξαιτίας της δίμηνηςκαι πλέον απεργίας των γιατρών, η υπόθεση έχει ξεχειλώσει.

‘Ετσι, όπως αναφέρει σεανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ «στις περιπτώσεις περιστατικών όπου δεν υπάρχουνοι ιατροί ειδικότητας που συμμετέχουν στις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού καιΥψηλού Κόστους δίνεται η δυνατότηταχορήγησης ένα μήνα θεραπείας για νέους ασθενείς και ένα επιπλέον μήναγια συνέχιση θεραπείας χωρίς νααπαιτείται η έγκριση της Επιτροπής με ευθύνη του θεράποντα ιατρού.

Σημειώνεται ότι η χορήγησηδεν είναι δεσμευτική για τη συνέχιση της θεραπείας όταν τα συγκεκριμένααιτήματα εξετασθούν από την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους. Ηένδειξη χορήγησης θα πρέπει να σημειώνεται στο βιβλιάριο ασθενείας τουασφαλισμένου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειταιγια τον τρίτο μήνα παράτασης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οιασθενείς».