ΦΑΡΜΑΚO

Τεχνικά θέματα φαρμάκων στην συνάντηση στο Ζάππειο

Κεκλεισμένων των θυρών και με τεχνικά θέματα όπως φαρμακοεπαγρύπνηση,κλινικές μελέτες, έλεγχος παραγωγής και κυκλοφορίας φαρμακευτικών προιόντων,αξιολόγηση κλπ.  ο Εθνικός ΟργανισμόςΦαρμάκων, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο,η  75η Συνάντηση των Επικεφαλής τωνΟργανισμών Φαρμάκων (HMA) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο τηςΕλληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τεχνικά θέματα φαρμάκων στην συνάντηση στο Ζάππειο

Κεκλεισμένων των θυρών και με τεχνικά θέματα όπως φαρμακοεπαγρύπνηση,κλινικές μελέτες, έλεγχος παραγωγής και κυκλοφορίας φαρμακευτικών προιόντων,αξιολόγηση κλπ. ο Εθνικός ΟργανισμόςΦαρμάκων, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο,η 75η Συνάντηση των Επικεφαλής τωνΟργανισμών Φαρμάκων (HMA) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο τηςΕλληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης καιη Υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή έκαναν χαιρετισμό κατά την έναρξη τηςσυνάντησης.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης συμμετείχε σήμερα,με ομιλία: «Ο ρόλος του ΕΟΦ στην οικονομική κρίση».

Την πρώτη ημέρα, εργασίες συντονίζει (Chair) η Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κυρία Κατερίνα Φαμέλη καιτην Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου τις εργασίες συντονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κ. ΙωάννηςΚαραφύλλης.

Οι Επικεφαλής τωνΟργανισμών Φαρμάκων (HMA) συγκροτούν το Δίκτυο των αρμόδιων Εθνικών Αρχών, οιοποίες είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση θεμάτων των φαρμακευτικών προϊόντων πουαφορούν ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Οι Επικεφαλήςεπικεντρώνονται στο συντονισμό και την εναρμόνιση των συναφών πολιτικών στιςχώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη λήψη αποφάσεων και τη συναίνεση για στρατηγικάθέματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Δίκτυο που αφορά στα φάρμακα.

Στόχο έχουν τη βελτίωσηκαι την προστασία της υγείας ανθρώπινου και ζωικού πληθυσμού, διασφαλίζονταςότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας,αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Σημαντικά θέματα ευθύνης του Δικτύου είναιακόμη, θέματα φαρμακο-επαγρύπνησης, η διαχείριση του κινδύνου και η διάχυσηβέλτιστων πρακτικών. Υποστηρίζεται από ομάδες εργασίας που καλύπτουν ειδικούςτομείς ευθύνης, καθώς και από την Εκτελεστική Διοίκηση και τη ΜόνιμηΓραμματεία.

Οι Πρόεδροι (Επικεφαλής)των αρμοδίων αρχών των Κρατών Μελών, εργάζονται για να εξασφαλίσουν ένα πλαίσιοκατευθύνσεων των νομοθετικών και κανονιστικών διαδικασιών για τα φάρμακα εντόςτου κοινοτικού συστήματος, καθώς και ένα κοινό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεωνσε θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Κοινότητα.

Η (HMA) συνεργάζεται μετον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λειτουργίατου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Δικτύου Φαρμάκων (European Medicines RegulatoryNetwork).