ΦΑΡΜΑΚO

Συμμαχία Βιανέξ & Chiesi για το άσθμα

Με στόχο την συν-προώθηση του πρώτου ιδιοσκευάσματος για εισπνοές, ξεκίνησε μία νέα συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Chiesi Hellas και Βιανέξ.
Συμμαχία Βιανέξ & Chiesi για το άσθμα

Με στόχο την συν-προώθηση του πρώτου ιδιοσκευάσματος για εισπνοές, ξεκίνησε μία νέα συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Chiesi Hellas και Βιανέξ.

Με την συγκεκριμένη συνεργασία, η Βιανέξ, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της στον τομέα της Πνευμονολογίας, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας αναφορικά με το σκεύασμα του εισπνεόμενου σταθερού συνδυασμού, το οποίο αποτελεί προϊόν έρευνας του Ιταλικού πολυεθνικού φαρμακευτικού Ομίλου Chiesi.

Το εν λόγω σκεύασμα, συνδυάζει σε μικροσωματιδιακή μορφή αερολύματος, διπροπιονική μπεκλομεθαζόνη με φορμοτερόλη και χορηγείται μέσω δοσιμετρικής συσκευής υπό πίεση (pMDI). To ιδιοσκεύασμα απευθύνεται σε ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, κ. Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία στοχεύει στο να εγκαταστήσει το προϊόν ως μίας εκ των βασικών θεραπευτικών επιλογών στη θεραπεία των αποφρακτικών αναπνευστικών παθήσεων στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής θα έχουμε σύμμαχο τη ΒΙΑΝΕΞ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις.»

Από την πλευρά της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Επιδίωξή μας είναι η ΒΙΑΝΕΞ να παραμείνει μια πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία και οι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, μας επιτρέπουν την διαρκή ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την εξέλιξη σε νέες θεραπείες. Η συμφωνία με την Chiesi μας ανοίγει νέους ορίζοντες με μια σοβαρή ερευνητική εταιρεία και ενισχύει την παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ, στον δυναμικό και εξελίξιμο τομέα της Πνευμονολογίας. Η ΒΙΑΝΕΞ συν-προωθεί το σκεύασμα αυτό με σκοπό τη διευρυμένη και αποτελεσματικότερη ιατρική ενημέρωση.»

Η εταιρεία CHIESI Hellas, παραμένει η κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος και υπεύθυνη για τη διανομή του.