ΦΑΡΜΑΚO

Κλειστά και τα φαρμακεία της Αττικής - Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ στις 4

Κλειστά είναι και τα φαρμακεία της Αττικής από τις 2.30 το μεσημέρι, ακολουθώντας την τακτική και των υπόλοιπων φαρμακείων της χώρας για απεργίες διαρκείας.
Κλειστά και τα φαρμακεία της Αττικής - Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ στις 4

Κλειστά είναι και τα φαρμακεία της Αττικής από τις 2.30 το μεσημέρι, ακολουθώντας την τακτική και των υπόλοιπων φαρμακείων της χώρας για απεργίες διαρκείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος δεν ήθελε να αποφασίσει το κλείσιμο των φαρμακείων χωρίς να έχει λάβει νωρίτερα την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς χθες ήταν αργία. Η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα, ενώ αυτή την στιγμή είναι ήδη σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και ο Σύλλογος Αττικής θα συνταχθεί απόλυτα με την θέση του ΠΦΣ που μιλάει για απεργίες διαρκείας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλοί φαρμακοποιοί μέλη του ΦΣΑ, αναφέρουν ότι «στην ιστορία αυτή είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε λίμπα». Οι φαρμακοποιοί προχωράνε στις κινητοποιήσει διαρκείας, καθώς όπως αναφέρουν το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Παρασκευή και αφορά σε ζητήματα της τρόικας και του ΟΟΣΑ αποτελεί καταστροφή για τον κλάδο, ενώ από όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του κλάδου, των υπουργών Υγείας Ανάπτυξης και της τρόικας, δεν τηρήθηκε τίποτα. Αντίθετα, με τις ρυθμίσεις του σ/ν ανοίγει ο δρόμος για την άλωση των φαρμακοποιών, όπως εκτιμούν.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η κατάργηση κάθε ελέγχου επί των φαρμακείων και το ωράριο αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων, ενώ αντίθετοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί και για την τρίμηνη παράταση που δόθηκε στο θέμα των ΜΥΣΥΦΑ.«Θα είμαστε στα «κάγκελα» και στους δρόμους έως ότου οι απαράδεκτες διατάξεις αποσυρθούν. Δεν παζαρεύουμε την ύπαρξη μας και δεν θα προσφέρουμε εμείς το σκοινί για να μας κρεμάσουν», τονίζει ο ΠΦΣ και όπως όλα δείχνουν με την τακτική αυτή, συμφωνεί και ο Σύλλογος της Αττικής.

Διαβάστε ακόμη:

Ξέσπασε ο “εμφύλιος” που υπέβοσκε στους φαρμακοποιούς

Φαρμακοποιοί: απεργίες διαρκείας από την Τετάρτη

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη συμφωνία με την τρόικα & ακυρώνουν τον Άδωνι

Απεργία φαρμακοποιών την ημέρα συζήτησης του ν/σ στη Βουλή