ΦΑΡΜΑΚO

Δεν δέχεται αλλαγές ο Βενιζέλος για τα φαρμακεία

Συνεχίζονται όλο το Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις των φαρμακοποιών με βουλευτές εντός της Βουλής, με στόχο έστω και την ύστατη στιγμή να εξαλειφθούν κάποιες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες αφορούν στα φαρμακεία και είναι επιβαρυντικές για τον κλάδο.
Δεν δέχεται αλλαγές ο Βενιζέλος για τα φαρμακεία

Συνεχίζονται όλο το Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις των φαρμακοποιών με βουλευτές εντός της Βουλής, με στόχο έστω και την ύστατη στιγμή να εξαλειφθούν κάποιες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες αφορούν στα φαρμακεία και είναι επιβαρυντικές για τον κλάδο.

Ωστόσο την Κυριακή, άκαρπη απέβη η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζελου και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών, (πρόεδροι, γενικοί γραμματείς και μέλη των δύο μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων του ΠΦΣ και ΦΣΑ). Η συνάντηση έληξε με τους φαρμακοποιούς να δηλώνουν απογοητευμένοι, καθώς ουδεμία ουσιαστική αλλαγή απεδέχθη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το θέμα των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος σε δηλώσεις του στο on Med.gr χαρακτηρίζει την συνάντηση «μάλλον άκαρπη αν και μερικοί ελπίζουν ότι θα υπάρξουν μικρές αλλαγές. Ετσι όπως τα βλέπω τα πράγματα είναι σαν να μας λέει η κυβέρνηση με ποιό είδος θανάτου θέλουμε να πεθάνουμε, δια του πνιγμού, δια της ασφυξίας και ούτω καθεξής. Δεν αρκεί η προθυμία και η κατανόηση στην φάση αυτή».

Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα τώρα, είναι τη στάση θα κρατήσουν οι φαρμακοποιοί τις επόμενες ημέρες, καθώς αύριο Δευτέρα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και το ζητούμενο είναι τι θα προτείνει στα μέλη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως σταματήσουν τις απεργίες τους οι φαρμακοποιοί και σίγουρα θα τις συνεχίσουν την περίοδο των ευρωεκλογών, ενώ ετοιμάζονται να ...«επικηρύξουν» και κάποιους βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ πάντως κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και δεν ανακοινώνει τι θα εισηγηθεί στην Γενική Συνέλεση.

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση της Κυριακής, ήταν παρόντες ακόμη ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Πρωτόπαππας και Γ. Κουτρουμάνης.

Το προεδρείο του ΠΦΣ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις των φαρμακοποιών για τις συνέπειες που θα προκαλέσει με τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, στον επιστημονικό κλάδο των φαρμακοποιών. Ωστόσο διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Λουράντου για το πως θα χειρισθεί την κατάσταση ο κ. Βενιζέλος, έχει ο ΠΦΣ, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνουν διορθωτικές κινήσεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων».

Επίσης, χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και μέλη του προεδρείου ενημέρωσαν και ομάδα βουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Καλαντζή, τον κ. Δημ. Κυριαζίδη από την Δράμα, και Σ.Αναστασιάδη και Γ. Ορφανό από Θεσσαλονίκη και τον πρώην υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη απο την Ροδόπη για τις συνέπειες που θα έχουν οι ολέθριες αλλαγές στην φαρμακευτική περίθαλψη.Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας να επιστρέψει στη βουλή, ενώ είχε φύγει για να τους δώσει εξηγήσειςΓια το ζήτημα είναι ενήμερος και ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος καθώς οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει να υπάρχουν αλλαγές στα όσα αφορούν το φάρμακο και τα φαρμακεία