ΦΑΡΜΑΚO

Αντίδραση Λουράντου για ανάμειξη Καραγεωργίου στην πολιτική

Την σφοδρή του αντίδραση για το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημ. Καραγεωργίου κατέρχεται στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος στο, ιστότοπο του κλάδου.
Αντίδραση Λουράντου για ανάμειξη Καραγεωργίου στην πολιτική

Την σφοδρή του αντίδραση για το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημ. Καραγεωργίου κατέρχεται στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος στον ιστότοπο του κλάδου, προσθέτοντας ότι το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη αλλά θλίψη και ότι σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να αλλάξει γήπεδο, αλλά δεν μπορεί να παραμένει και στα δύο.


Μάλιστα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι: «ένα από τα πράγματα που έχω μάθει με την πάροδο του χρόνου είναι η διαφορά ανάμεσα στο να παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά και στο να παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά. Το πρώτο είναι επιβεβλημένο. Το δεύτερο ... καταστροφικό».


Μεταξύ άλλων ο κ. Λουράντος αναφέρει για το θέμα Καραγεωργίου χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει:


«Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις .... κάποιοι θεώρησαν ευκαιρία να μετατρέψουν τα φαρμακεία τους σε εκλογικά κέντρα, αλλά ΥΠΕΡ των Κυβερνητικών θέσεων!
Το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη αλλά ... θλίψη και οργή, γιατί οι ίδιοι συμμετείχαν σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις και αποφάσεις ... εναντίον αυτών που σήμερα αυτοβούλως καλούνται να υπηρετήσουν.


Γιατί ενώ οι ίδιοι δήλωναν την πλήρη αντίθεσή τους με αυτά που συμβαίνουν καταγγέλοντας έξωθεν μεγάλα συμφέροντα τα οποία η Κυβερνητική πλευρά υπηρετεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό... εν τούτοις προσέτρεξαν να τα υπηρετήσουν με την πρώτη ευκαιρία... μετατρέποντας εν τη πράξει τα φαρμακεία τους σε Κυβερνητικά κέντρα ενημέρωσης. ...Και μην τολμήσουν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι αυτό είναι για το καλό του κλάδου, επειδή στην Ευρώπη ή στην Κυβέρνηση χρειάζεται κάποιος για να κάνει την σωστή ενημέρωση, διότι όπως έχει αποδεχθεί πολλές φορές στην πολιτική, η κομματική πειθαρχία υπερέχει οποιασδήποτε άλλης πρόθεσης.

Έχω δει και έχω ακούσει πολλούς βουλευτές της Κυβέρνησης να μας δικαιολογούν πλήρως και να μας ... στηρίζουν αλλά την κατάλληλη στιγμή να υπακούουν στις κομματικές εντολές. Βουλευτές της Κυβέρνησης να δηλώνουν δημόσια την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο, να «στιγματίζονται» από τα κυβερνητικά ΜΜΕ ως ... αντάρτες (άρα ... οι βουλευτές δεν είναι ελεύθεροι να εκφράζονται και να αποφασίζουν) και στην ψηφοφορία να μετατρέπονται σε κότες!

Όπως λοιπόν είπε και ο Υπουργός Υγείας η πολιτική δεν συνάδει με τον συνδικαλισμό... Και όπως η πολιτική ασκείται μέσω κομμάτων που ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ως σκοπό την ορθή διακυβέρνηση του Κράτους και την εξυπηρέτηση των πολιτών , έτσι και ο συνδικαλισμός ασκείται από τις παρατάξεις που ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ως σκοπό την ορθή διακυβέρνηση του κλάδου και την εξυπηρέτηση των μελών του. Διαφορετικά συμφέροντα σε διαφορετικά ... «γήπεδα»!

Και όπως συμβαίνει στην ζωή, ο καθένας μπορεί να αλλάξει «γήπεδο» αναλαμβάνοντας και το κόστος των αποφάσεών του, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραμένει και στα δύο! Γιατί τότε κινδυνεύει να θεωρηθεί, εκτός από κάποιον που το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τη κομματική του ταυτότητα προσδοκώντας κομματικά οφέλη, ως ... ανασφαλής καιροσκόπος!

Μπορείτε άραγε να φανταστείτε και το ... ανάποδο; Βουλευτής φαρμακοποιός της Κυβέρνησης να διεκδικεί την θέση του Προέδρου κάποιου πρωτοβάθμιου η του δευτεροβάθμιου οργάνου μας. Θα υπήρχε πιθανότητα να βρει στην κάλπη ψήφους πλην της δικής του και των στενών φίλων και συγγενών του;
Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις κάθε πολίτη που αφορούν τον εαυτό του, πρέπει να γίνονται σεβαστές και να κρίνονται όταν φθάσει η κατάλληλη στιγμή ... και μόνο αν πράγματι υπάρχει λόγος!».