ΦΑΡΜΑΚO

Σκόπελος για το χρυσό deal Pfizer-AstraZeneca

Σημαντικό πλήγμα δέχτηκε η προσπάθεια της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για την εξαγορά της βρετανικής AstraZeneca, αφού η τελευταία απέρριψε με συνοπτικές, μάλιστα, διαδικασίες την βελτιωμένη προσφορά που της κατέθεσε η πρώτη
Σκόπελος για το χρυσό deal Pfizer-AstraZeneca

Σημαντικό πλήγμα δέχτηκε η προσπάθεια της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για την εξαγορά της βρετανικής AstraZeneca, αφού η τελευταία απέρριψε με συνοπτικές, μάλιστα, διαδικασίες την βελτιωμένη προσφορά που της κατέθεσε η πρώτη, ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της AstraZeneca, μια τέτοια προσφορά είναι πολύ χαμηλή για την αξία της εταιρείας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επαρκή “βάση” για να ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Αυτή δεν αποκλείεται στο τέλος να προχωρήσει με άλλο τρόπο, αφού υπάρχει η επιλογή της “εχθρικής εξαγοράς”, μια διαδικασία, ωστόσο, που είναι πιο χρονοβόρα και κυρίως ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο για την Pfizer.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Pfizer θα επανέλθει με ακόμα καλύτερη προσφορά σύντομα, επειδή θέλει να ολοκληρωθεί η συμφωνία επιτυχώς, πριν από μία πιθανή αλλαγή στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ, η οποία θα εμποδίζει στο μέλλον την Pfizer να μεταφέρει την έδρα της στην Μ. Βρετανία.