ΦΑΡΜΑΚO

Κατασχέθηκαν παράνομα φάρμακα αξίας 31,4 εκατ. δολ.

Μεγάλη επιχείρηση της Ιντερπόλ στο χώρο της διακίνησης παράνομων φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου.

Κατασχέθηκαν παράνομα φάρμακα αξίας 31,4 εκατ. δολ.

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές, σε διάστημα μόλις 10 ημερών, προχώρησαν σε συλλήψεις 237 ατόμων, στο πλαίσιο επιχείρησης για την καταστολή της κυκλοφορίας πλαστών φαρμάκων. Η συντονισμένη επιχείρηση της Ιντερπόλ διεξήχθη μεταξύ 11 και 21 Μαΐου.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων φαρμάκων αγγίζει τα 31,4 εκατ. δολάρια, ενώ αφορά συνολικά σε 8,4 εκατ. δόσεις δυνητικά επιβλαβών σκευασμάτων για το αδυνάτισμα, αναβολικά στεροειδή, χάπια στυτικής δυσλειτουργίας κ. λπ.

Σύμφωνα με τον ρυθμιστικό οργανισμό Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατάσχεση των σκευασμάτων, θα πρέπει συνολικά 10.603 ιστοσελίδες να «κλείσουν».

«Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια των επιδρομών φυλάσσονταν σε άθλιες συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε ένα βρώμικο παλιό κτίριο με σπασμένα παράθυρα, με τα φάρμακα να βρίσκονται στο πάτωμα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών» δήλωσε ο επικεφαλής του MHRA, Alastair Jeffrey, τονίζοντας πως «οι εγκληματίες που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου δεν ενδιαφέρονται για την υγεία σας, ενδιαφέρονται για τα χρήματά σας».

Σύμφωνα με τον MHRA, η Ινδία ήταν η πηγή προέλευσης του 72% των παράνομων φαρμάκων που κατασχέθηκαν στη Βρετανία, ενώ η Κίνα αντιπροσώπευε το 11%.