ΦΑΡΜΑΚO

Υγειονομικό υλικό στη Σερβία από τους φαρμακοποιούς του Κιλκίς

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας παρέδωσαν την Τετάρτη μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς στο Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Υγειονομικό υλικό στη Σερβία από τους φαρμακοποιούς του Κιλκίς

Η Πρόξενος ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την κατάσταση που επικρατεί και για την αλληλεγγύη των απλών πολιτών της Σερβίας και των Βαλκανικών χωρών.

Οι πρώτες ανάγκες των ξεριζωμένων κατοίκων σε πόσιμο νερό ρούχα, τροφή και φάρμακα καλύπτονται από την συνεχόμενη ροή βοήθειας αλλά συνεχίζει αυτή να είναι αναγκαία. Η επόμενη μέρα έχει πολλές απαιτήσεις.

«Η κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες απαιτεί σημαντικά έργα γιατί αυτό που έμεινε πίσω είναι ένα περιβάλλον πρόσφορο για διάδοση ασθενειών, κρανίου τόπος που θέλει χρόνο, πόρους και προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά. Η ΕΕ δεν προβλέπεται να βοηθήσει μέσω επίσημου μηχανισμού γιατί η Σερβία είναι χώρα προς ένταξη.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς θα επιχειρήσει και δεύτερη αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού και καλεί τους πολίτες του νομού να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά προσφέροντας ότι περισσευούμενα φάρμακα διαθέτουν, όπως επίσης παραφαρμακευτικό υλικό και βρεφικά γάλατα.

Το υλικό θα παραδίδεται στα Κοινωνικά Φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας.