ΦΑΡΜΑΚO

Εκλογές φαρμακοποιών: πρώτος ο Θεοδοσιάδης & ακολουθεί ο Λουράντος- θητεία συμμαχίας

Νέα δεδομένα με άρωμα συμμαχίας διαμορφώνονται πλέον στον φαρμακευτικό κλάδο, μετά τις εκλογές του Σαββάτου, κατά τις οποίες μπορεί να εκλέχτηκε μεν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ωστόσο κατέκτησε λιγότερα μέλη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Εκλογές φαρμακοποιών: πρώτος ο Θεοδοσιάδης & ακολουθεί ο Λουράντος- θητεία συμμαχίας

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδοσιάδης με την Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη, εκλέγεται με 7 μέλη (5 από την δική του παράταξη και δύο Ανεξάρτητους που ελέγχονται πλήρως από τον ίδιο) μεταξύ των 15 μελών του ΔΣ, ενώ την τελευταία φορά είχε εκλεγεί με 8 μέλη.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος με την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία με 3 μέλη (εκτός από τον κ. Λουράντο εξελέγησαν ο κ. Γιάννης Δαγρές από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και ο κ. Ηλίας Καλιγιάνης από την Ροδόπη) η Συνεργασία Φαρμακοποιών ( ΣΥΡΙΖΑ) με δύο μέλη και συγκεκριμένα τους κ.κ. Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιάννη Τσικανδιλάκη και ένα μέλος από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών (ΚΚΕ).

Ειδικότερα, με ποσοστό 43 % πλειοψήφησε στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ ο συνδυασμός του νυν προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, με την συνεργασία ανεξάρτητων υποψηφίων .Ο συνδυασμός του κ. Θεοδοσιάδη πλειοψήφησε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό που συγκέντρωσε το 18% των ψήφων.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε «πως το έργο συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και παλμό. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς»

Πληροφορίες από τους φαρμακοποιούς κάνουν λόγο για μία νέα θητεία συμμαχίας, κατά την διάρκεια της οποίας όλα θα παιχθούν και όλα τα μείζονα ανοικτά θέματα θα διαπραγματευτούν έως εσχάτων, αφού οι δύο ισχυροί άνδρες του κλάδου κ.κ. Θεοδοσιάδης και Λουράντος θα έχουν πλέον ισότιμο λόγο στις αποφάσεις που θα ληφθούν. Είναι δε γεγονός, ότι οι φαρμακοποιοί έχουν μπροστά τους μία δύσκολη περίοδο, αφού μετά από μία σειρά επώδυνων μνημονιακών μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα, ο νέος πρόεδρος έχει να διαπραγματευτεί με το σοβαρό μέτρο της μείωσης του ποσοστού κέρδους στο 15% από 17,5% που είναι σήμερα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών:

apotel

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές ΠΦΣ: Ποιοι ζητούν την ψήφο των φαρμακοποιών