ΦΑΡΜΑΚO

Κλείνουν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του μετρό

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία που βρίσκονται κοντά στα εργοτάξια του άξονα κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνουν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του μετρό

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο στον Διοικητή του ΟΑΕΔ και πρώην πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θόδωρο Αμπατζόγλου, προκειμένου να αναλάβειπρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν απολύσεις φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ΦΣΘ προς τον κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα εργοτάξια κατά μήκος του άξονα κατασκευής (Μοναστηρίου, Εγνατία, Δελφών κλπ), σε κλείσιμο και τις υπόλοιπες σε απόγνωση.

Μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών είναι και αρκετά φαρμακεία της δύναμης του Συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν αξεπέραστα προβλήματα ρευστότητας, καθώς αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συσσωρευμένα από το 2011 χρέη κάποιων από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Αποτέλεσμα των δυσκολιών αυτών είναι, οι πληγόμενοι από τα έργα φαρμακοποιοί να προσανατολίζονται σε απολύσεις προσωπικού, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.

Σας καλούμε να προβείτε σε όποιες ενέργειες κρίνετε άμεσα υλοποιήσιμες στον τομέα ευθύνης σας, προκειμένου να ανακουφίσετε τους τόσο βάναυσα και επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πληγέντες συναδέλφους μας και λοιπούς επαγγελματίες».